Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Randal Falker a semnat cu CSM Focșani

Randal Falker a semnat cu CSM Focșani

Pivotul american Randal Falker este noul jucător al celor de la CSM Focșani. Sportivul care în ultimele două sezoane a jucat pentru CSU Sibiu a luat această decizie neobișnuită în așteptarea unei oferte din străinătate.

Mai exact, Falker a semnat un open contract cu echipa vrânceană care conține și o clauză de buyout.

Conform unei declarații a agentului său Sabin Gherdan, fostul pivot al Sibiului a avut o ofertă interesantă din Japonia la începutul stagiunii precedente. Dar pentru că nu a vrut să părăsească formația de pe malul Cibinului într-o situație dificilă, a ales să rămână în România. Interesul a existat din partea niponilor și anul acesta, dar din cauza pandemiei de covid-19 nu mai puteau intra în Țara Soarelui Răsare decât cei care aveau deja carte de rezidență.

În luna noiembrie a anului trecut, Randal Falker a primit o ofertă tentantă din Japonia. I s-a oferit un contract pe două sezoane pentru o sumă foarte atractivă. Cu toate că se află la final de carieră, iar visul său este să evolueze în Japonia, Randal a ales cu inima și a decis să rămănă alături de CSU Sibiu. A contat și faptul că fusese în acel moment căpitanul echipei, sezonul precedent începuse mai greu pentru club, iar Randal nu a vrut să-și lase colegii la greu. Interesul a existat și vara aceasta, însă datorită pandemiei am întâmpinat multe probleme cu obținerea vizei și din păcate Randal nu a mai ajuns deocamdată în Japonia.

Chiar dacă era destul de târziu pe piață, s-a ivit o oportunitate la CSM Focșani. Am ajuns la o înțelegere cu domnul Petruț, o înțelegere care, din punctul meu de vedere, reprezintă un win-win pentru ambele părți. Este vorba de un open contract cu o clauză de buyout. Randal este un profesionist desăvârșit, iar cât timp se va afla la Focșani cu siguranță nu se va menaja. - a declarat agentul FIBA al sportivului, Sabin Gherdan

Astfel, Falker a semnat un open contract cu CSM Focșani în speranța că va putea face pasul, în sezonul actual, către liga din Japonia, dacă evoluția pandemiei va permite acest lucru.

În sezonul recent încheiat, Randal Falker a jucat 19 partide în LNBM, cu medii de 10,9 puncte, 9,7 recuperări și 1,6 pase decisive în 24:26 minute. El a adunat în total 106 meciuri în patru sezoane de Liga Națională, în tricoul Stelei și al Sibiului.

De partea cealaltă, CSM Focșani s-a aflat la finalul stagiunii precedente pe locul 12, după ce a obținut in extremis calificarea în Grupa Galbenă după prima parte a sezonului regulat, în ciuda unui buget limitat. Lucru vizibil și prin faptul că au ales să nu joace în Cupa României în acest an.

*foto: Cristi Cojocariu / facebook CSU Sibiu

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Eu
    Sper sa i menajeze pe ceilalti macar

    cu 3 ani în urmă (01.10.2020) Raspunde
  • BC CSU Sibiu /z/z/z :

    .
    Chiar daca are o varsta inaintata cred ca mai are multe de aratat pe teren si va fi un plus mare pentru Focsani. Aveam o presimtire ca ar putea juca la Voluntari sau la Steaua, dar la Focsani nu m-as fi gandit niciodata.

    cu 3 ani în urmă (01.10.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!