Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Randal Falker: „Aveam nevoie de asta, să simțim gustul înfrângerii”

David Istrate, Eduard Popa

David Istrate, Eduard Popa
05.05.2019

Randal Falker: „Aveam nevoie de asta, să simțim gustul înfrângerii”

Sâmbătă, 4 mai, BC CSU Sibiu a învins-o pe CS Dinamo Știința București cu 84-65 și s-a calificat în semifinalele Ligii Naționale, acolo unde o va întâlni pe câștigătoarea seriei dintre SCM U Craiova și SCM Timișoara.

În cea de-a patra partidă, Randal Falker a fost aproape de un double-double, terminând cu 8 puncte, 9 recuperări, 4 capace și 3 pase decisive. După încheierea jocului, acesta s-a arătat foarte fericit pentru obținerea acestei victorii, fiind conștient că Dinamo nu mai este aceeași echipă de la începutul sezonului. Falker i-a lăudat pe străinii din lotul lui Tudor Costescu, în special pe Ousmane Barro, despre care spune că este un pivot excelent.

Știam că Dinamo nu va fi aceeași echipă împotriva căreia am jucat la începutul sezonului. Cu adăugarea lui Barro, el are o dimensiune complexă în echipă, el este deja un pivot excelent în România de ceva vreme. De aceea, aducând un jucător ca el și apoi văzându-l pe Baker cât de bine aruncă, sau Kemp, Deloach sau Kumpys. Cred că în al doilea meci au marcat 13 triple împotriva noastră și câteva aruncări au fost chiar dificile. Suntem fericiți că am trecut mai departe în această serie și suntem fericiți că ei ne-au motivat. Pentru că aveam nevoie de asta, mergând mai departe în runda următoare, să avem jocuri dificile, să simțim gustul înfrângerii. Este diferit atunci când pierzi pentru prima oară în playoff și poate te gândești: Ok, sunt în deplasare, nu prea aș vrea să mai jucăm acasă încă o dată. Dar ei și-au dorit să câștige și acest aspect a adăugat o complexitate diferită. Acea înfrângere de joi, cred că a fost bună pentru noi, ne-a deschis ochii și cred că am venit aici și am arătat multă determinare. Pentru mine, a fost o victorie foarte bună.”

Mai departe, baschetbalistul american nu se gândește prea mult la adversarii din semifinale, declarând că, în primul rând, el și coechipierii săi ar trebui să fie pregătiți să dea totul pe teren.

Ei luptă pentru viața lor acum. Va fi greu, indiferent de cine va trece mai departe. Ambele echipe au jucători înalți foarte buni, fundași buni și este dificil să joci pe terenurile lor. În primul rând, noi trebuie să avem grijă de noi, din punct de vedere mental, și să ne pregătim cât de mult putem. Apoi, trebuie să mergem pe teren și să dăm totul. Vom vedea ce se întâmplă. Dar, în acest moment, sunt doar fericit că am câștigat pentru că nu este un loc în care se învinge ușor. Cred că dintre toți care au evoluat aici, nu știu dacă a fost cineva care să câștige la mai mult de cinci puncte. Cluj au jucat aici la începutul anului și diferența a fost de cinci puncte, Timișoara au pierdut recent la 12 puncte. A fost destul pentru a nu se califica în Final Four. Oradea a venit aici și nu știu cât a fost scorul, dar este dificil să joci și să câștigi aici. De aceea, îi felicit pentru ce au făcut în acest an și vor face multe probleme în viitor. Nu aș vrea să joc din nou împotriva lor.”

În ultimii doi ani, Randal Falker a pierdut două finale ale Ligii Naționale, fiind un component de bază al Stelei București. După aceste experiențe, pivotul de 33 de ani spune că își dorește mult să câștige un titlu, însă își dorește să ia totul pas cu pas.

Am nevoie să câștig unul. Am nevoie să am grijă de mine, în primul rând. Trebuie să îmi fac treaba și să o fac cât de bine pot și să fiu un lider când e necesar și să mă încred în coechipieri când e nevoie. Mai avem șase partide de câștigat. Atât. Nu contează cum le câștigi, dacă învingi la un punct, la jumătate de punct, nu contează. Dacă obții victoria, mergi mai departe. De aceea, singurul aspect la care trebuie să ne gândim e să ne facem treaba și să fim cea mai bună echipă care putem fi.”

Pentru a se afla cu un pas mai aproape de câștigarea titlului național, BC CSU Sibiu va trebui să treacă de semifinale, iar această misiune nu este deloc ușoară. Confruntarea decisivă din Polivalenta craioveană va decide cine este formația care o va întâlni pe trupa pregătită de Dan Fleșeriu în faza următoare.

*foto: Adrian Bugariu/BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!