Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid a deschis etapa a patra cu o victorie în prelungiri

Rapid a deschis etapa a patra cu o victorie în prelungiri

Etapa cu numărul patru din Liga Națională de Baschet Masculin a debutat vineri, 13 octombrie, cu un meci în Sala Rapid între două echipe care au terminat în Top 5 anul trecut. Rapid București s-a impus după overtime în fața lui CSO Voluntari, 89-83, în această întâlnire care a contat pentru Conferința A.

Rapid: Sayeed Pridgett, Josip Bilinovac, Tudor Gîrbea, Paulius Petrilevicius, Ben Altit

Voluntari: Kwamain Mitchell, Trevon Allen, JT Shumate, Titus Nicoară, Alex Olah

Gazdele au condus pe primele atacuri și au avut un avas de trei puncte, Shumate fiind cel care a întors situația în favoarea lui CSO Voluntari la 5-7. S-a mers cap la cap în momentele următoare și Rapid a găsit mereu resurse să egaleze, iar în urma triplei lui Allen s-a ajuns la 14-17, după care același american a ajuns la linia de fault. Șomăcescu a redus handicapul la o singură lungime cu trei minute rămase din acest parțial, iar Pridgett a înscris din spatele arcului de cerc pentru 20-19, pentru ca în ultimele posesii ambele formații să fie la conducere și perioada s-a încheiat cu 25-27, după o reușită a lui Mitchell.

Echilibrul s-a menținut în deschiderea sfertului doi și Rapid a revenit la conducere cu reușita lui Șomăcescu, iar la 29-29 tabela a înghețat preț de câteva atacuri. Giuleștenii au pus în premieră două posesii în față cu aruncarea lui Pridgett, dar americanul a irosit libera suplimentară și Fitzpatrick a putut înscrie din spatele arcului de cerc la 36-31. Tip-in-ul lui Altit a dus avansul rapidiștilor la șapte lungimi cu puțin sub trei minute înaintea pauzei, de unde diferența a devenit de cel mult +8 și Rapid a intrat la vestiare cu 45 la 40.

Pridgett și Petrilevicius au marcat primii și Rapid s-a desprins la 55-40 cu reușita lui Fitzpatrick de la semi-distanță, iar Voluntari n-a putut răspunde din acțiune. Gazdele au continuat perioada excelentă din sfertul trei și la jumătatea parțialului au trecut la +17, Feazell fiind care a înscris primele puncte pentru Voluntari în această perioadă. Oaspeții au fost de nerecunoscut în bună parte a sfertului trei și Șomăcescu a finalizat cu layup la 66-44, iar tabela a indicat 70-55 la intrarea în ultimele 10 minute.

Bilinovac a răspuns de la distanță punctelor pe care Feazell le-a pus pe tabelă și Allen a dus la capăt o acțiune după ce Rapid a pierdut mingea (73-59). Feazell și-a continuat parțialul excelent, prestația sa fiind cea care a adus Voluntariul într-un deficit dintr-o singură cifră la 73-64, moment în care a venit un time-out la banca rapidiștilor. Gazdele s-au dus la +14 în următoarele zeci de secunde și alb-albaștrii au bifat noi perioade bune, Shumate fiind cel care a schimbat scorul la 78-72 și Nicoară a redus la -4. Rapid l-a pierdut pe Pridgett după cinci greșeli personale și Feazell a egalat la 80 cu puțin sub două minute rămase până la final și Mitchell a ratat ultima aruncare, astfel că s-a intrat în overtime după ce scorul s-a menținut.

Ambele formații au marcat în deschiderea reprizei suplimentare și Gîrbea a ratat șansa de a pune Rapidul la +5, dar a apoi a înscris din căciulă pentru 86-82. Feazell și-a împărțit perechea de libere cu 34 de secunde rămase pe cronometru și Bilinovac a răspuns cu o triplă, iar gazdele s-au impus în cele din urmă cu 89-83.

Paulius Petrilevicius a adunat 25 de puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive din tabăra învingătorilor, următorii marcatori fiind Toarlyn Fitzpatrick (15 puncte, 10 recuperări, 4 capace) și Sayeed Pridgett (15 puncte, 9 pase decisive, 6 recuperări).

La CSO Voluntari doi jucători au avut câte 18 puncte (Keyshawn Feazell și Lucas Tohătan), iar patru dintre titulari au încheiat cu 11 puncte, fiind vorba despre Titus Nicoară, Kwamain Mitchell, Trevon Allen și JT Shumate.

Rapid (2-1) va merge în etapa a cincea la Timișoara, în timp ce pe CSO Voluntari (2-2) o așteaptă o rundă liberă în campionat. Alb-albaștrii vor juca următorul meci pe 24 octombrie, în ENBL, pe terenul lui Keila Coolbet.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!