Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid București a trecut de SCM Timișoara în epilogul etapei a patra din Top 10

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
13.03.2023

Rapid București a trecut de SCM Timișoara în epilogul etapei a patra din Top 10

Rapid București a trecut repede peste eșecul cu CSM Oradea din etapa precedentă și a învins-o pe SCM Timișoara în ultimul meci al etapei a patra din Top 10. Giuleștenii s-au impus cu 88-78 și ajung la un record de 9-3, în timp ce adversarii lor se situează la 3-9.

Rapid București: Mladen Jeremic, Josip Bilinovac, Tudor Gîrbea, Tyler Stone, Alex Olah

SCM Timișoara: Nikola Gajic, Eric McClellan, Alex Maticiuc, Adam Mirkovic, Laszlo Lazar

Partida a fost deschisă de câte o reușită din interior a pivoților români, Lazar și Olah. Baschetbalistul Rapidului a repetat isprava după replica omologului său, înainte ca Gîrbea să se alăture spectacolului autohtonilor cu un coș de afară. McClellan nu le-a permis feroviarilor să se distanțeze. Bilinovac a înscris apoi o triplă și a dus scorul la 12-4, înainte ca Maticiuc și Petrescu să aducă patru puncte la rând. Cu un slam-dunk al aceluiași Petrescu, gazdele veneau la o singură posesie. După 10 minute, scorul era 15-12.

Gîrbea a inaugurat al doilea parțial cu două libere înscrise. Năsturescu a răspuns cu un coș pe pătrundere, înainte ca Djokovic să reducă ecartul la un singur punct. Barovic și Bilinovac au venit apoi cu câte o reușită de sub inel care au dat startul unui run de 8-0 al rapidiștilor. Acesta a fost oprit de un and-one al lui Năsturescu, care ducea scorul la 24-19. Bilinovac a marcat apoi de la distanță, dar oaspeții au venit cu patru puncte consecutive, ale lui Năsturescu și McClellan. Gazdele au încheiat foarte bine repriza. După un run de 8-0, aceștia intrau la cabine cu un avans de 11 lungimi (40-29).

A doua jumătate a debutat cu un slam-dunk al lui Conger. Gajic a replicat rapid cu a doua triplă a alb-vișiniilor. Au urmat alte nouă puncte la rând pentru formația lui Tudor Costescu, dirijată din teren de Conger. Mirkovic a oprit sângerarea cu un and-one. Au urmat apoi câteva coșuri din interior de ambele părți, reușite de Jeremic și Stone, respectiv Djokovic și Gajic, iar scorul devenea 57-39. Parțialul a fost închis de o triplă a lui Conger, iar înaintea sfertului decisiv, tabela indica 64-46.

Kesar a avut un debut dominant de sfert patru și a marcat printr-un and-one și un coș de sub inel. Bilinovac și Stone i-au răspuns cu patru puncte la rând, dar acesta a continuat să le țină piept și a înscris un nou coș cu fault, înaintea triplei lui Stone. În ciuda insistențelor sale, feroviarii au avut parte de un final liniștit de partidă și au reușit să se impună cu scorul de 88-78, stabilit de tripla la ultima posesie a lui Olah.

Alex Olah a fost cel mai valoros jucător al partidei și a totalizat 19 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive. Tot 19 puncte a marcat și Mladen Jeremic. De partea cealaltă, Igor Kesar a fost cel mai bun marcator al partidei, cu 21 de puncte. 

În etapa următoare, Rapid București va juca un derby pe terenul lui Dinamo București. SCM Timișoara joacă tot în deplasare, la FC Argeș.

*foto: sportpictures.eu/Răzvan Păsărică

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    astept
    cu nerabdare explicatiile,sper ca se va tine de cuvant despre ce a spus cu facutul bagajelor
    oricum e prea tarziu

    cu 1 an în urmă (13.03.2023)
    • uplifter:

      Re
      Acum serios, chiar crezi ca Timisoara poate emite pretentii cu Rapid? La ce diferenta mare este intre bugete si implicit intre jucatori?

      cu 1 an în urmă (13.03.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!