Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid București a urcat în zona de play-off, după victoria cu CSU Sibiu

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
05.03.2024

Rapid București a urcat în zona de play-off, după victoria cu CSU Sibiu

Rapid București și-a luat revanșa în fața lui CSU Sibiu pentru înfrângerea din finala mică a ediției precedente de campionat. Giuleștenii au câștigat disputa din Sala Sporturilor Transilvania cu 80-82 și și-au egalat adversarii în clasamentul din Top 10, cu 5-7.

CSU Sibiu: Jay Threatt, Mirel Dragoste, Monyea Pratt, Marc Loving, Rareș Uță

Rapid București: Tudor Șomăcescu, Sayeed Pridgett, Josip Bilinovac, Paulius Petrilevicius, Ben Altit

Loving a fost omul debutului de meci, reușind un coș din interior ce a deblocat tabela, precum și prima triplă a confruntării, ce făcea ca gazdele să conducă cu 7-2. Petrilevicius, Pridgett și Șomăcescu au răspuns cu un run de 6-0 datorită căruia echipa lor prelua inițiativa. Uță a oprit momentul bun al adversarilor, înainte ca Petrilevicius și Pridgett să majoreze avansul la șase puncte. Vulturii au primit un impuls după dunk-ul lui Barro, urmat de o triplă a lui Kuti. După primul sfert, conduceau cu 18-16.

Barro a majorat avansul echipei sale la două posesii printr-un layup în debutul sfertului de secund. Altit a răspuns cu un coș de trei puncte. Hunter a înclinat din nou acul balanței în favoarea rapidiștilor. Gavriloaia și Barro au semnat patru puncte consecutive ale trupei lui Tomas Rinkevicius. Hunter a egalat cu un coș de trei la 24, dar ardelenii au răspuns prin șapte puncte consecutive, încununate de tripla lui Threatt. Șomăcescu a fost înger și demon în următoarele momente. El a interceptat o pasă a adversarilor și a marcat în tranziție pentru ca mai apoi să îl faulteze pe Threatt pe o aruncare de trei transformată. La pauza mare, Sibiu conducea cu 38-34.

Formația gazdă a mărit avansul la șase lungimi prin Uță. Bucureștenii au revenit în meci prin Fitzpatrick, Șomăcescu și Pridgett ce au dirijat un parțial de 8-0. Threatt a egalat la 42, înainte ca Șomăcescu să înscrie pe pătrundere. Fitzpatrick a dus diferența la două posesii printr-un fadeaway de toată frumusețea. Barro a punctat pe recuperare ofensivă în ultima secundă de atac. Altit a replicat cu un slam-dunk, după o piruetă din căciulă. Hunter a marcat coșul de afară cu care stabilea scorul înaintea actului decisiv, 47-53. 

Sfertul al patrulea a pornit cu un stop-șut de trei al lui Threatt. Fitzpatrick a revenit cu o replică pe măsură din căciulă, datorată un fadeaway extrem de dificil. Hunter și-a păstrat mâna fierbinte și a înscris un stop-șut de trei puncte. Bilinovac a extins agonia adversarilor printr-un slam-dunk în tranziție. Pridgett a dus diferența în double-digits, 52-62. Barro a întrerupt run-ul adversarilor, înainte ca Hunter să marcheze un nou coș de afară. Barro și-a ținut echipa în meci printr-un coș cu fault. Tripla lui Dragoste avea să ducă scorul la 66-67. Uță și-a adus echipa în avantaj, dar Hunter a replicat cu un coș de la semi-distanță foarte important. Uță a trimis meciul în prelungiri cu un floater, la 70-70.

Pridgett a marcat primul în overtime, pe pătrundere. Threatt a răspuns de la libere, dar Pridgett a repetat apoi isprava. Uță și-a adus echipa în avantaj. Hunter a egalat de la semi-distanță. Altit a dus scorul la 76-79 cu o triplă. Pridgett a mărit avansul la două posesii. La final, Rapid s-a impus cu 80-82.

Sayeed Pridgett a fost din nou decisiv și a adunat 23 de puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive. Alex Hunter a marcat 21 de puncte de pe bancă. Pentru sibieni a ieșit la rampă Mouhammed Barro, cu 23 de puncte și 13 recuperări.

În etapa următoare, CSU Sibiu joacă pe teren propriu împotriva unei alte echipe din București: Dinamo. Rapid București evoluează tot în deplasare, cu FC Argeș.

*foto: Facebook/BC CSU Sibiu

7 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    Sarabanda de ratați la libere
    Cele mai ...decisive în tabăra Rapidului. Momentul cheie cred că a fost al unei ratări singur pe coșul liber a lui Dragoste. Vor urma meciuri interesante avandu-se in vedere echilibrul între echipele clasate după locul 3.

    cu 1 lună în urmă (05.03.2024) Raspunde
  • didi.alex. :

    #Hermanstadt
    Meci frumos!!!
    Rapidul și a asumat să joace agresiv, și a pierdut 2 jucători cu 5 greșeli personale … dar a câștigat meciul…în overtime…!!!
    Sibiul pierde a câta oară … și se vede ca sunt jucători nemulțumiți în echipă… probabil de rol și de ceea ce arată echipa de ceva vreme … cred ca sunt legate vreo 4 înfrângeri ….
    Eu zic ca în curând se vor face schimbări ….

    cu 1 lună în urmă (05.03.2024) Raspunde
  • CSM CSU Oradea The Optimiser :

    Zi Tristă La Stână
    Câteva oi au fugit în vistieria feroviarilor și au lăsat ciobanii îndurerați de cele întâmplate. Mai mult noroc data viitoare la păzit oile!

    cu 1 lună în urmă (05.03.2024)
    • BC CSU Sibiu Nikant:

      The Ooooo
      Câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia” spune un vechi proverb românesc. In rest salutări de la stâna 🥂. Sunt curios după meciul cu Clujul ce părere mai ai de voi . 😉

      cu 1 lună în urmă (06.03.2024)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @Nikant
      Nicio părere nu o să am pentru că știu că o să pierdem sănătos, 20 de puncte+ poate... În momentul de față, atâta timp cât nu putem emite pretenții reale vs. Cluj, nici nu iau în calcul meciurile cu ei. ;))

      cu 1 lună în urmă (06.03.2024)
    Raspunde
  • Ciucâ :

    La rapid
    Dacâ era antrenorul pe care l pupați undeva, titlul ar fi fost "rapid a urcat pe locul 4".costescu simt câ la anul se duce la sibiu, nu a reacťionat deloc la coşul egalizator din ultima secundâ

    cu 1 lună în urmă (06.03.2024) Raspunde
  • CSM Focșani Leks :

    la limita
    meci frumos, atmosfera frumoasa, fani superbi

    cu 1 lună în urmă (09.03.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!