Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid București bifează al treilea succes în Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
16.10.2022

Rapid București bifează al treilea succes în Liga Națională

Rapid București rămâne neînvinsă în noul sezon după victoria de la Târgu Jiu, scor 85-64. Giuleștenii au tremurat pentru rezultat în sfertul al treilea când gorjenii au fost aproape să demonteze o diferență de 20 de puncte.

CSM Târgu Jiu: Porter Troupe, Dylan Frye, Camil Berculescu, Andrei Gheorghe, Andriy Agafonov

CS Rapid București: Josip Bilinovac, Mladen Jeremic, Marcu Badiu, Tyler Stone, Alex Olah

Berculescu a reușit primul coș din acțiune al confruntării pe pătrundere. A urmat un and-one din căciulă al lui Stone. Gorjenii au trecut în avantaj după liberele lui Troupe. Jeremic i-a răspuns repede cu două coșuri de trei puncte, dintre care una cu fault, iar scorul era 4-10. Run-ul giuleștenilor ajungea la 15-0 după un layup al lui Badiu. Berculescu a dus scorul la 6-18 printr-o reușită de la semi-distanță. După 10 minute, giuleștenii aveau un avans de 11 lungimi (13-24).

După două ratări, Stone a găsit în sfârșit plasa din spatele semicercului. Badiu i-a urmat exemplul cu un step-back de trei puncte. Berculescu a reușit să marcheze la două posesii consecutive și a dus scorul la 20-34. Creamer și Stevenson au redus diferența la nouă puncte înaintea unei triple a lui Stone. Gîrbea a marcat și el de afară și avansul de pe tabelă era din nou de 15 puncte. Feroviarii au continuat forcing-ul până la pauza mare, când conduceau cu 29-48, scor stabilit de liberele lui Gheorghe.

A doua jumătate a debutat cu reușita de la semi-distanță a lui Frye. Creamer a marcat patru puncte consecutive și a dus scorul la 35-48. După patru minute din al treilea sfert, bucureștenii nu marcaseră încă vreun punct. Troupe a profitat prin două reușite de la distanță consecutive cu care gorjenii se apropiau la șapte puncte. Badiu a oprit seceta echipei sale printr-o reușită similară. Înaintea ultimului sfert, tabela indica 52-60.

Ultimul parțial a debutat cu tripla lui Stone. Stevenson a răspuns cu un and-one. Olah și Jeremic au majorat diferența prin două coșuri la inel. Berculescu a răspuns printr-un layup în tranziție. Badiu a fost faultat pe o aruncare de trei puncte și a dus scorul la 58-69. După câteva minute de secetă, Frye a reușit să puncteze pentru gazde de la linia de libere. Scorul final al disputei a fost 64-85.

Tyler Stone a avut un nou monster-game și a încheiat cu 28 de puncte, 17 recuperări și 4 pase decisive. Marcu Badiu a reușit 14 puncte, în timp ce Alex Olah a avut 16 puncte și 7 recuperări. De cealaltă parte, Shamiel Stevenson a avut 18 puncte și 7 recuperări, iar Camil Berculescu a încheiat în double-double (13 puncte, 11 recuperări).

În următoarea etapă, Rapid București va sta, urmând să joace cu BC CSU Sibiu la finalul lunii. CSM Târgu Jiu va evolua pe terenul lui CSM Miercurea Ciuc.

*foto: Sport Pictures/Răzvan Păsărică

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!