Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid București câștigă în prelungiri disputa cu FC Argeș din etapa a 17-a

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
22.01.2023

Rapid București câștigă în prelungiri disputa cu FC Argeș din etapa a 17-a

Rapid București a câștigat la capătul unei reprize de prelungiri confruntarea de pe teren propriu cu FC Argeș Basketball. Feroviarii au recuperat un deficit de două cifre și s-au impus în cele din urmă cu scorul de 72-62.

Rapid București: Josip Bilinovac, Nadav Yankowitz, Tudor Gîrbea, Keljin Blevins,Tyler Stone

FC Argeș: Trey Freeman, Alin Andrieș, Mihai Măciucă, Josh Cunningham, Nikola Jevtovic

Partida a fost deschisă de două coșuri din căciulă ale lui Cunningham. Blevins a lovit primul pentru giuleșteni, în tranziție. Jevtovic a dus scorul la 2-10 cu un coș spectaculos pe pătrundere, după ce Andrieș și Măciucă au reușit să se treacă și ei pe lista marcatorilor. Gîrbea a întrerupt run-ul oaspeților cu prima triplă a confruntării. Massey a răspuns cu un layup dificil, succedat de un and-one al lui Cunningham. Zekovic a transformat diferența în una de două cifre (6-17). Jeremic a redus din ecart cu patru puncte la rând, iar primul sfert se încheia cu scorul de 12-17.

Al doilea parțial a debutat cu un layup al lui Kariniauskas și un cârlig al lui Barovic. Voinescu a replicat cu un stop-șut de trei puncte. Barovic și Bilinovac au refus diferența la o singură posesie (18-20). Jeremic a restabilit egalitatea. Freeman și-a readus echipa în avantaj. Jevtovic a majorat avansul cu un slam-dunk. Yankowitz a egalat cu patru puncte la rând, iar Bilinovac și-a adus echipa în avantaj pentru prima oară (26-24). Măciucă a replicat pe recuperare ofensivă, iar Freeman a punctat cu un coast-to-coast layup. Măciucă a stabilit scorul la pauza mare (26-31).

Primele reușite din acțiune din partea a doua au venit după trei minute și le-au aparținut lui Kariniauskas și Cunningham. Barovic a egalat la 33, iar feroviarii au trecut în avantaj după un alley-oop finalizat de Stone. Rapidiștii s-au distanțat pentru prima oară la două posesii prin coșul de la semi-distanță reușit de Barovic. Stone a dus scorul la 39-33 cu un nou slam-dunk. Milutinov a întrerupt run-ul de 8-0 al gazdelor cu două aruncări libere transformate. Stone a răspuns cu un layup, înainte ca Măciucă să reducă diferența la o posesie cu o triplă dificilă. Gîrbea a punctat printr-un and-one, iar scorul inaintea sfertului decisiv a fost stabilit de tripla pe sirenă a lui Zekovic. (44-41).

Același Zekovic a deschis și ultimul parțial și a redus diferența la o posesie. Vulturii au revenit în avantaj prin Milutinovic. Tudor Costescu a cerut timeout după ce Zekovic a dus scorul la 44-47. Stone a egalat cu prima sa triplă din meci. Massey a replicat prin același procedeu. Cunningham a majorat diferența cu un and-one. Stone și-a readus echipa în meci cu un fadeaway de la semi-distanță. Gîrbea a marcat de afară și diferența devenea de un singur punct. Măciucă și Bilinovac s-au alăturat și ei recitalului de la trei puncte. Barovic a readus-o pe Rapid la conducere. Massey părea că a decis partida de la libere, dar Barovic a trimis partida în prelungiri tot de la linia de pedeapsă (59-59). Kariniauskas și Stone au fost decisivi aici, iar Rapid s-a impus cu 72-62.

Tyler Stone a fost omul meciului pentru Rapid și a strâns 18 puncte, 10 recuperări și 4 intercepții. Filip Barovic a avut cel mai bun meci al său în România și a totalizat 13 puncte și 13 recuperări. De partea cealaltă, Mihai Măciucă s-a remarcat cu 13 puncte și 5 recuperări și a fost cel mai bun marcator al piteștenilor. Josh Cunningham a fost aproape de un double-double și a încheiat cu 11 puncte și 9 recuperări.

În ultima etapă a Conferinței B, Rapid București joacă pe terenul celor de la SCM U Craiova, în timp ce FC Argeș primește vizita celor de la CSM VSKC Miercurea Ciuc.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

4 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Meci
    pe care Argesul l-a pierdut pe mana lui. Nu stiu daca si cand se va mai intalni cu un Rapid care sa rateze asa de mult. Sezonul acesta si cu echipele actuale, ma indoiesc.

    Pentru un spectator neutru, a fost un meci slab.

    cu 1 an în urmă (22.01.2023) Raspunde
  • Csm.O :

    Meci
    Cu părere de rău, pierdut pe mâna antrenorului.

    cu 1 an în urmă (22.01.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Da
    Incredibil de prost gestionat finalul de sfert 4,iar frica de a te baza pe apărare ultimele 3s a dus la decizia greșită de a face fault. Sunt foarte curios dacă antrenorul își va asuma această eroare.

    cu 1 an în urmă (22.01.2023) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    Greoi
    Am vazut un joc subtire la ambele echipe, dar am sperat ca Argesul se va impune. Insa s-au luat decizii ciudate, iar in prelungiri s-au impus usor.
    Am ratat o buna opirtunitate sa-i batem pe Rapid, pe care ii prinsesem in forma slaba.
    Sa vedem daca cei care nu au contribuit sau au prins 2 minute din cand in cand pot fi inlocuiti pentru a da sansa altor jucatori sa ridice nivelul de joc.
    Dar sper ca secundul responsabil de scouting sa nu mai lucreze de acasa, asa cum a facut-o vara trecuta.

    cu 1 an în urmă (22.01.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!