Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid București caută revanșa în disputa cu SCM U Craiova din etapa a 18-a

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
27.01.2023

Rapid București caută revanșa în disputa cu SCM U Craiova din etapa a 18-a

Într-unul dintre meciurile etapei, SCM U Craiova primește vizita celor de la Rapid București. Ambele echipe sunt deja calificate în Top 10. Confruntarea va avea loc sâmbătă, 28 ianuarie, de la ora 19:00.

Leii din Bănie au fost scoși definitiv din ecuația calificării în sferturile de finală din FIBA Europe Cup. La mijlocul acestei săptămâni, alb-albaștrii au jucat pe terenul celor de la FC Porto și au pierdut cu scorul de 64-90, ajungând la un bilanț de 0-4 în grupa I din Top 16.

Nici în campionat forma oltenilor nu este cea mai favorabilă. Finalista Cupei României din stagiunea precedentă a pierdut două dintre ultimele trei meciuri de campionat. Cel mai recent eșec a venit în confruntarea cu CSM Târgu Jiu, codașa Conferinței B, scor 63-74.

Elevii lui Vitaly Stepanovski au fost învinși și de BC CSU Sibiu în urmă cu trei etape, la o diferență categorică, de 22 puncte. În ciuda acestor două rezultate negative, oltenii s-au strecurat în Top 10 datorită rezultatelor din meciurile directele cu contracandidatele FC Argeș, Petrolul Ploiești și CSU Sibiu.

Giordan Watson este cel mai valoros jucător al Craiovei în această stagiune. El conduce ierarhiile la puncte (13.3) și pase decisive (6.9). La recuperări, lider este Milivoje Mijovic, cu 5.6 pe meci.

De cealaltă parte, giuleștenii traversează o formă excelentă, începută de la succesul cu U-BT Cluj-Napoca de dinaintea Crăciunului. Rapid a câștigat în Sala Sporturilor Horia Demian și este în continuare singura echipă care a reușit să treacă de campioana României în competiția internă.

Din acel moment, feroviarii au reușit să obțină alte patru victorii și să își consolideze a doua poziție în Conferința A. Toate au venit la o diferență de cel puțin 10 puncte, în fața unor adversare precum CSM Târgu Jiu, CSM Miercurea Ciuc, CSM Târgu Mureș și FC Argeș.

Ultimul succes a venit împotriva trupei din Trivale, în Sala Sporturilor din Giulești. Scorul final al acestei dispute a fost 72-62, dar meciul a fost mult mai dificil decât o arată scorul. Confruntarea a avut nevoie de o repriză de prelungiri, după ce alb-vișiniii au trimis partida in-extremis în overtime prin liberele lui Filip Barovic.

Tyler Stone este în continuare atât cel mai bun marcator, cât și cel mai bun recuperator din Liga Națională, cu medii de 20.3 și 8.7 la aceste categorii. Josip Bilinovac este principalul pasator al echipei, cu o medie de 3.1 assist-uri pe meci.

Unul dintre cele trei eșecuri din această stagiune pentru Rapid a venit chiar în meciul tur cu SCM U Craiova, încheiat cu scorul de 79-63 pentru olteni. Confruntarea de sâmbătă are loc de la ora 19:00 și poate fi urmărită în exclusivitate pe FRB TV.

*foto: Facebook/Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!