Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid București este la o victorie distanță de calificarea în semifinalele Ligii Naționale

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
14.04.2023

Rapid București este la o victorie distanță de calificarea în semifinalele Ligii Naționale

Rapid București nu a mai avut emoții în al doilea meci al seriei cu FC Argeș, după thriller-ul de acum două zile din prima dispută. Feroviarii s-au impus cu scorul de 88-72, la capătul unei confruntări în care au preluat inițiativa încă din primele minute. Seria se mută la Pitești, unde elevii lui Tudor Costescu mai au nevoie de un singur succes pentru a ajunge în semifinale

Rapid București: Jay Threatt, Mladen Jeremic, Tudor Gîrbea, Tyler Stone, Alex Olah

FC Argeș: CJ Wilson, Tudor Fometescu, Mihai Măciucă, Josh Cunningham, Nikola Jevtovic

Piteștenii au marcat primele trei puncte prin Măciucă și Cunningham. Jeremic a înscris apoi primul coș de la distanță al disputei. Scorul a ajuns la 5-5 după reușitele din interior ale lui Stone și Wilson. Jeremic a venit apoi cu o nouă triplă prin care giuleștenii treceau pentru prima oară la conducere. Stone i-a urmat exemplul, iar Olah cu un cârlig a dus scorul la 13-7. Diferența a devenit de două cifre după alte două reușite ale lui Olah și Stone. Mitrovic a cerut timeout la 17-7. Wilson a întrerupt run-ul adversarilor cu o triplă. Stone a replicat cu un slam-dunk. Americanul a punctat și pe recuperare ofensivă, iar Conger a dus apoi scorul la 25-12. Massey a marcat de la libere și tabela indica 25-13 după primul sfert.

Al doilea parțial a debutat cu un coș-fault al lui Stone. Lawson a replicat printr-un floater. Barovic a înscris apoi din pasa lui Kariniauskas și tabela indica 30-15. Dorneanu s-a trecut și el pe lista marcatorilor cu un coș de trei puncte. Jevtovic a răspuns cu un and-one, dar tânărul Dorneanu a marcat imediat o nouă triplă. Giuleștenii au marcat și de la libere și avansul lor devenea de 20 de puncte: 38-17. Piteștenii au înregistrat un run de 7-1 și au forțat primul timeout din partea lui Costescu. Tabela indica 39-26 după un coș de la semi-distanță al lui Wilson. Măciucă a marcat apoi în tranziție si piteștenii reintrau în meci, dar Conger le-a tăiat aripile cu cinci puncte consecutive. La pauza mare, feroviarii conduceau cu 49-34.

Piteștenii au inaugurat a doua repriză cu un coș de la semi-distanță al lui Wilson. Stone din interior și Jeremic de la distanță au majorat din nou avansul gazdelor la 20 de puncte (56-36). Jevtovic a răspuns cu un lay-up și un coș în tranziție. După liberele lui Barovic, Wilson a înregistrat un nou coș dificil de la semi-distanță. Gîrbea a oprit încercarea oaspeților de a reveni în joc. Tyler Stone a fost descalificat la scorul de 62-48 după ce l-a lovit cu cogul pe Mihai Măciucă. După câteva momente de joc haotic, Kariniauskas a întrerupt seceta ofensivă și a bifat un coș-fault de sub panou. Jeremic a mărit ecartul, dar Lawson a dus apoi scorul la 67-52. Kariniauskas a înregistrat apoi un nou and-one. Olah a stabilit scorul înaintea ultimului sfert: 74-54.

Wilson a marcat primul coș al sfertului patru. Jeremic a răspuns cu o triplă, iar Dorneanu a finalizat apoi o pasă excelentă a lui Conger. Run-ul alb-vișiniilor a continuat cu încă un coș al lui Jeremic, după care tabela indica 81-56. Wilson a mai redus din deficit cu o triplă. Oaspeții s-au apropiat apoi la 14 puncte, prin Massey și Cunningham și au forțat un timeout al lui Costescu. Kariniauskas a redus speranțele adversarilor. În cele din urmă, rapidiștii s-au impus cu 88-72.

Mladen Jeremic a fost omul meciului și a totalizat 23 de puncte, 2 recuperări și 2 intercepții. Deși a jucat doar două sferturi și jumătate, Tyler Stone a reușit să înscrie 18 puncte. Cel mai valoros jucător din tabăra piteștenilor a fost CJ Wilson, cu 17 puncte și 7 assist-uri.

Meciul trei al seriei va avea loc marți, 18 aprilie, de la ora 20:00, în Pitești Arena. Disputa va putea fi urmărită pe Digi Sport 4 și pe FRB TV.

*foto: Facebook/Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!