Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid București încearcă să spargă seria de eșecuri în Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
09.01.2022

Rapid București încearcă să spargă seria de eșecuri în Liga Națională

Rapid București primește vizita celor de la CSM VSKC Miercurea Ciuc, într-un meci din etapa a 14-a a Ligii Naționale. Partida va avea loc luni, 10 ianuarie, de la ora 20:00.

Giuleștenii vin după un eșec în primul meci din 2022, împotriva celor de la SCM Timișoara, cu scorul de 61-79. În meciul de pe teren propriu, elevii lui Marius Bulancea nu au condus pe parcursul celor 40 de minute. Ofensiva gazdelor a avut mari dificultăți după primul parțial. În ultimele 30 de minute, rapidiștii au înscris doar 40 de puncte. După această dispută, bilanțul bucureștenilor este de 3-10

Luca Vasile a fost cel mai bun marcator al feroviarilor în meciul cu bănățenii. Tânărul de 20 de ani a încheiat cu 19 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive și 3 mingi pierdute. El a avut un indice al eficienței de +15, dar echipa sa a pierdut minutele petrecute de el pe parchet la 17 lungimi. Luca a înscris 5/12 aruncări din acțiune și 4/9 din afara arcului de cerc.

Vasile și-a doborât astfel recordul personal de puncte înscrise în Liga Națională. Precedenta performanță fusese bifată împotriva celor de la SCM Universitatea Craiova, când a avut 14 puncte și 4/11 pe aruncările din spatele semicercului.

Nikola Stanojevic a debutat în meciul cu Timișoara pentru formația giuleșteană. Sârbul de pozițiile 3-4 a încheiat cu 6 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă. El a avut 2/10 la aruncările din acțiune, 0/4 de la distanți și 2/2 de la linia de libere pentru un indice al eficienței de -22.

În decursul acestei săptămânii, Rapid a tranșat încă un transfer. Este vorba despre conducătorul de joc Devon Bookert, care a evoluat ultima dată în Germania. Conform informațiilor oferite de pagina oficială a clubului, există șanse mari ca acesta să debuteze în meciul de luni.

Miercurea Ciuc a pornit cu dreptul în noul an și a bifat o victorie surprinzătoare pe teren propriu. Elevii lui Laszlofy Botond s-au impus la vizita celor de la CSM Galați, cu scorul de 75-69, după un final de meci gestionat excelent.

Mihajlo Bogdanovic a fost cel mai bun jucător de pe teren, iar pentru prestația sa a fost numit și MVP-ul etapei. El a încheiat cu 26 de puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive. Contribuția sa a fost decisivă în sfertul patru, când a înscris trei triple consecutive.

Alți doi jucători ai harghitenilor au fost în double digits. Este vorba despre Branislav Vujadinovic (14 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive) și Lock Lam (10 puncte și 6 recuperări).

Prin succesul din 4 ianuarie, Miercurea Ciuc a ajuns la un bilanț de 2-11 și a spart o serie de patru eșecuri, cu CSM Oradea, CSM Târgu Jiu, U-BT Cluj și CSU Sibiu. În cazul unei victorii cu Rapid, cele două formații vor împărți poziția lanternei roșii în LNBM.

Meciul de luni va fi transmis în direct de Digisport, Look Sport și FRB TV.

*foto: Facebook/Rapid București Baschet Masculin

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!