Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid București începe noul an cu o victorie în fața lui CSM Târgu Jiu

Rapid București începe noul an cu o victorie în fața lui CSM Târgu Jiu

Rapid București a obținut a șasea victorie în șapte apariții stagionale pe teren propriu, după 103-87 cu CSM Târgu Jiu în cursul serii de sâmbătă, 6 ianuarie. Rezultatul din etapa a 16-a a Conferinței A i-a ajutat pe bucureșteni să fie siguri de locul în Top 10.

Rapid: Josip Bilinovac, Sayeed Pridgett, Tudor Gîrbea, Paulius Petrilevicius, Ben Altit

Târgu Jiu: Dimitrius Underwood, Ethan Wright, Andrei Bărăgan, Noam Weinberg, Arsenije Vuckovic

Giuleștenii au fost conduși în două rânduri la capătul primelor posesii, cel mai recent la 3-5, după care au intrat într-un run de 9-0 și oaspeții au cerut time-out la 12-5. Pridgett a dus apoi diferența la nouă lungimi cu liberele sale precise și prin tripla lui Altit ecartul a devenit unul format din două cifre (17-6). Petrilevicius și Gîrbeau au înscris din interiorul arcului de cerc și au ajutat-o pe Rapid să se ducă la 25-8, ultimele trei minute ale sfertului fiind ceva mai bune pentru CSM Târgu Jiu și scorul a devenit 30-20.

Rapid a marcat 12 puncte fără răspuns în decurs de două minute și Gîrbea a majorat diferența la 42-20, de unde Vuckovic a răspuns cu un layup. Gazdele au continuat seria excelentă și au ajuns la un parțial de 21-4, moment întrerupt cu punctele lui Underwood (51-27). Alb-albaștrii au avut apoi o perioadă puțin mai eficientă, asemenea finalului primului sfert, și tripla lui Berculescu a dus la un time-out din partea lui Tudor Costescu, fază urmată de o ultimă reușită a lui Petrilevicius: 57-35.

Bilinovac și Pridgett au fost preciși din spatele arcului de cerc, între reușitele celor doi fiind trecute pe tabelă punctele lui Dupree și Berculescu, iar Rapid a mers curând din nou la +25. CSM Târgu Jiu a redus puțin pentru 68-48, însă sfertul extrem de bun la nivelul aruncărilor de afară a continuat pentru formația alb-vișinie și Fitzpatrick a contribuit pentru următoarele puncte ale Rapidului. Pridgett a dus scorul la 74-51 cu trei minute rămase din acest act, moment din care vizitatorii au tăiat din deficit până la -19 în multiple momente și scorul a fost 81-62.

Gorjenii au deschis sfertul decisiv cu șase puncte la rând și Tudor Costescu a cerut time-out la 81-68, după ce apărarea celor de Târgu Jiu le-a pus probleme rapidiștilor. Bilinovac a ajuns în double digits prin reușita care a oprit run-ul oaspeților, iar în scurt timp toți jucătorii din rotația de bază au avut măcar 10 puncte marcate, după ce Pridgett a finalizat cu dunk o acțiune la 90-73. Rapid a devenit echipa cu cele mai multe triple reușite într-un meci de LNBM în acest sezon (16) și formația lui Tudor Costescu a putut să câștige într-o manieră clară în cele din urmă, 103-87.

Paulius Petrilevicius a terminat cu 17 puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări, Toarlyn Fitzpatrick l-a urmat cu 16 puncte și 6 recuperări, iar Sayeed Pridgett a reușit un double-double spectaculos cu 15 puncte și 15 pase decisive, pe lângă 6 recuperări și 4 intercepții.

Principalul marcator al întâlnirii a venit din tabăra învinșilor, fiind vorba despre Dimitrius Underwood (32 de puncte, 7 recuperări, 6 pase decisive). Ethan Wright (14 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive) și Cameron Oluyitan (12 puncte, 2 recuperări) au urmat din tabăra lui CSM Târgu Jiu.

Rapid (9-5 bilanț) și-a asigurat locul în Top 10 și va avea o deplasare la Galați în etapa a 17-a, pe 13 ianuarie. CSM Târgu Jiu (5-8) revine pe teren propriu pentru restanța cu SCM Timișoara (9 ianuarie), iar apoi va juca în fața lui CSO Voluntari în runda a 17-a, pe 12 ianuarie.

*foto: Facebook Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!