Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid București joacă pentru prima oară în deplasare în noul sezon

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
15.10.2022

Rapid București joacă pentru prima oară în deplasare în noul sezon

Într-unul dintre cele două meciuri ale zilei de duminică din LNBM, Rapid București joacă primul meci în deplasare în noua stagiune. Giuleștenii vor juca pe terenul celor de la CSM Târgu Jiu într-o partidă programată pe 16 octombrie, de la ora 18:00.

Cele două formații au starturi diametral opuse de sezon. Dacă alb-vișiniii și-au depus deja candidatura în lupta pentru locurile fruntașe din LNBM, gorjenii sunt încă în căutarea primului succes în noua stagiune.

Gruparea pregătită de Tudor Costescu are un start excelent de sezon, cu patru victorii din tot atâtea meciuri disputate. Ofensiva bucureștenilor a fost la cel mai înalt nivel până acum, reușind să marcheze cel puțin 99 de puncte în trei dintre aceste jocuri.

În Liga Națională de Baschet Masculin, cele două victorii ale feroviarilor au venit în fața celor de la CSM Miercurea Ciuc (100-64), respectiv CSM Petrolul Ploiești (99-71). Față de aceste două jocuri, Rapid se va putea baza și pe Nadav Yankowitz, israelianul cu cetățenie română transferat după succesul cu Petrolul.

Până la acest moment, cel mai valoros jucător al echipei este Tyler Stone, desemnat chiar și MVP-ul etapei cu numărul doi din campionat. Americanul este al treilea cel mai bun marcator din LNBM (23 de puncte pe meci) și al patrulea cel mai bun recuperator (9.5 recuperări pe meci).

De cealaltă parte, CSM Târgu Jiu a evoluat într-un singur meci din campionatul României. În prima rundă, gorjenii au fost surclasați de nou-promovata CSM Târgu-Mureș cu scorul de 63-83, pe când în Cupa României, elevii lui Claudiu Alionescu au terminat pe ultimul loc în grupa cu SCM Timișoara și BC CSU Sibiu, bifând înfrângeri cu scorul de 72-80, respectiv 58-72.

Partida dintre CSM Târgu Jiu și Rapid București va începe duminică, de la ora 18:00 și va fi transmisă în direct de canalul de YouTube FRB TV.

*foto: Facebook/Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!