Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid București l-a transferat pe Jay Threatt

Rapid București l-a transferat pe Jay Threatt

Rapid București a anunțat transferul lui Jay Threatt, fundașul american sosind de la FC Porto, formație cu care a evoluat în FIBA Europe Cup.

Threatt, înalt de 1.78 metri și în vârstă de 33 de ani, nu o să fie la prima experiență în România, evoluând în Liga Națională pentru Phoenix Galați în stagiunea 2015/2016.

Americanul a început sezonul 2022/2023 la Ylli, în Kosovo, după care a ajuns la FC Porto. El a evoluat pentru ambele în FIBA Europe Cup, cu portughezii fiind și adversarul Craiovei în faza Top 16.

Alături de Porto, noul jucător al Rapidului a prins medii de 11.1 puncte, 5.3 pase decisive și 2.9 recuperări în competiția europeană amintită, iar în liga portugheză a stat cu 7.3 puncte, 3.7 pase decisive și 3.2 recuperări, în aproape 27 minute pe meci.

Pe lângă cele două cluburi din actuala stagiune, Threatt a strâns meciuri în Islanda, Germania, Franța, Finlanda, Lituania, Polonia, Grecia sau Ungaria.

Mutarea la Rapid vine din considerente medicale, americanul sosind să-l înlocuiască pe Marcu Badiu, care este indisponibil de mai multe luni.

Rapid are 9-3 bilanț în Top 10 LNBM și joacă sâmbătă, 18 martie, pe terenul lui Dinamo în etapa cu numărul 23.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!