Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid București o învinge pe CSM Petrolul Ploiești într-un meci restant

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
06.04.2022

Rapid București o învinge pe CSM Petrolul Ploiești într-un meci restant

Rapid București a reușit o nouă victorie impresionantă în Liga Națională de Baschet Masculin. Formația din capitală s-a impus într-un meci restant cu CSM Ploiești, cu scorul de 91-77 și ajunge la șapte victorii stagionale. Petrolul Ploiești are un bilanț de 12-14.

Liniile de start au fost următoarele:

Rapid București: Jagan Mosely, Luca Vasile, Devon Bookert, Jordan Swopshire, Nikola Stanojevic

CSM Petrolul Ploiești: Andrej Magdevski, Deion Hammond, Christian Chițu, Matija Milin, Earl Watson

Magdevski a dezghețat tabela, de la linia de libere. Watson i-a urmat exemplul și a dublat avantajul. După alte trei puncte de la linia de pedeapsă, Watson a înscris primul coș din acțiune al disputei. Stanjoevic a egalat la 6 de la distanță. Booker a adus-o pe Rapid la conducere prin patru puncte consecutive. Vasile a dus scorul la 13-8, înaintea primului timeout cerut de Mihai Popa. Sekulovic a răspuns de la libere, dar Swopshire a mărit ecartul, din spatele arcului de cerc. Prahovenii au reușit să reducă diferența până la finalul primului sfert, când erau conduși cu 23-21.

Sekulovic a deschis al doilea parțial cu un coș la inel, prin care restabilea egalitatea. Pivotul ploieștenilor a fost cel care i-a adus din nou în avantaj pentru oaspeți. Mosely a egalat cu un coș la inel. Cele două echipe s-au anihilat reciproc până la 29-29, când a urmat un run de 7-0 al galben-albaștrilor. Swopshire a oprit momentul adversarilor, de la linia de libere. Tripla sa a dus scorul la 34-37. La pauza mare, tabela indica 36-42 pentru Petrolul, după un buzzer beater reușit de Bookert.

Mosely a inaugurat a doua jumătate cu un layup. Hammond a replicat cu un coș-fault. Jordan a dus scorul la 47-40 cu un slam-dunk. Swopshire i-a apropiat pe giuleșteni la o posesie, cu un coș de la semi-distanță. Aktaș a egalat la 51, cu un coș din spatele semicercului. Swopshire i-a urmat exemplul, iar Rapid conducea cu 53-50. Bookert a mărit ecartul la patru lungimi cu un coș de la semi-distanță. La pauza mare, Rapid conducea cu 62-58.

Sandu a marcat de la distanță și a mărit avansul alb-vișiniilor. Vasile i-a urmat exemplul, iar diferența de pe tabelă era de 10 lungimi (68-58). Swopshire nu s-a lăsat mai prejos și a continuat masacrul din spatele arcului de cerc al giuleștenilor. Run-ul gazdelor a ajuns la 11-0, după floater-ul lui Bookert, dar a fost oprit de Sekulovic, care a adus patru consecutive. Mosely a înregistrat un and-one, înainte de tripla lui Chițu care ducea scorul la 76-65. Elevii lui Marius Bulancea au continuat prestația devastatoare și s-au distanțat și la 20 de lungimi (87-67). În cele din urmă, scorul final a fost 91-77.

În următoarea etapă, Rapid București joacă în deplasare, cu SCM Timișoara. CSM Petrolul Ploiești evoluează pe terenul lui CSM Târgu Jiu.

*foto: csmploiești.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!