Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid București pornește cu dreptul în cursa pentru medalia de bronz în LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
13.05.2023

Rapid București pornește cu dreptul în cursa pentru medalia de bronz în LNBM

Rapid București a câștigat primul meci al seriei pentru locul al treilea în Liga Națională de Baschet Masculin. Giuleștenii au trecut pe teren propriu de BC CSU Sibiu cu scorul de 83-72.

Rapid București: Vaidas Kariniauskas, Josip Bilinovac, Tudor Gîrbea, Tyler Stone, Alex Olah

CSU Sibiu: Mirel Dragoste, Gaston Whelan, Roberts Blumbergs, Monyea Pratt, Rareș Uță

Dragoste a înscris primul coș din acțiune. Olah a răspuns cu trei puncte consecutive, iar Kariniauskas a marcat la inel. Pratt a egalat la 5 prin prima triplă a confruntării. Blumbergs i-a urmat exemplul și a marcat și el de afară, pentru ca apoi să ducă scorul la 8-10 cu o reușită din interior. Kariniauskas a egalat pe pătrundere, înainte ca Pratt să marcheze din nou. Giuleștenii au revenit în avantaj după tripla lui Bilinovac. Marinelli a răspuns cu un floater, înaintea cârligului reușit de Olah. Barro a dus scorul la 17-17. În cele din urmă, ardelenii conduceau cu 19-20 după primul sfert, datorită reușitei lui Gavriloaia.

Giuleștenii au preluat inițiativa în debutul sfertului secund cu un slam-dunk al lui Stone. Marinelli și Barro pentru oaspeți, respectiv Stone și Jeremic s-au duelat apoi în reușite din interiorul semicercului, iar scorul devenea 25-24. Ionescu a tăiat din elanul gazdelor printr-un and-one, dar Threatt a răspuns imediat cu o triplă. Cele două echipe au mers cot la cot până în ultimele trei minute ale primei reprize, când feroviarii au izbutit un run de 9-0 prin care se instalau la opt puncte diferență (39-31). În cele din urmă, scorul la pauza mare a fost 39-34, datorită triplei înscrise de Marinelli.

A doua jumătate a debutat cu un coș pe pătrundere al lui Whelan, urmat de un alley-oop finalizat de Stone. Kariniauskas a punctat apoi cu un floater. Conger a marcat de la semi-distanță apoi și a forțat un timeout al formației oaspete, la scorul de 45-36. Elevii lui Tomas Rinkevicius au răspuns excelent. Barro a marcat de la libere, iar Dragoste a reușit imediat o intercepție și a adăugat apoi alte două puncte pe tabelă. Olah a replicat de la linia de libere. Dragoste a continuat evoluția bună din acest sfert și a marcat de la distanță. Stone a punctat din interior, înainte ca sibienii să se apropie la o posesie după o triplă a lui Pratt. Conger de la libere și Stone de la distanță au reușit să ducă din nou diferența la nouă puncte. Aceasta a devenit de două cifre între timp, iar înaintea actului decisiv, tabela indica 63-51.

Avansul s-a transformat în unul de 15 puncte după o triplă a lui Bilinovac. Whelan a marcat prin același procedeu, înaintea unui lay-up al lui Kariniauskas. Lituanianul a înscris și ărintr-un semi-cârlig din căciulă și ducea scorul la 70-54. Uță a dat speranțe echipei sale prin patru puncte consecutive, însă Jeremic i-a replicat la rând cu trei reușite la rând. Vulturii au dat semnele unei reveniri în minutele de final, dar în cele din urmă, Rapid s-a impus cu 83-72.

Tyler Stone s-a făcut remarcat cu 19 puncte, 3 recuperări și 5 pase decisive. Alex Olah a fost în double-double (15 puncte, 10 recuperări). De partea cealaltă, Gaston Whelan a fost cel mai bun marcator, cu 16 puncte. 

Meciul al doilea din finala mică va avea loc tot în Sala Sporturilor din Giulești și este programată luni, 15 martie, de la ora 20:00.

*foto: Facebook/BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!