Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid București revine de la -19 și câștigă la Pitești

Rapid București revine de la -19 și câștigă la Pitești

Rapid București a completat o revenire importantă în primul meci din grupa A în Cupa României, giuleștenii fiind capabilă să întoarcă de la -19 în partida cu FC Argeș și s-au impus cu 62-57 în Pitești Arena pe parcursul serii de vineri, 15 septembrie.

Rapid: Tudor Șomăcescu, Sayeed Pridgett, Josip Bilinovac, Paulius Petrilevicius, Ben Altit

FC Argeș: Raijon Kelly, Tudor Fometescu, Alin Andrieș, Bryce Douvier, Nikola Jevtovic

Primele puncte ale întâlnirii au venit din mâinile lui Bryce Douvier printr-un four-point play și după un coș a lui Nikola Jevtovic, același Douvier a fost precis pentru 0-8. Argeșul a păstrat un ecart de opt lungimi în următoarele momente, Allen fiind cel care a dus scorul la 5-15 și a urmat un time-out la banca rapidistă. Bilinovac a răspuns cu un coș din colțul terenului după ce Rapid a întâmpinat probleme pe unele posesii, iar Allen și Douvier au continuat sfertul excelent al piteștenilor (8-23) și perioada s-a încheiat cu 12 la 29.

Rapid a pus 10 puncte la rând pe tabelă în primele patru minute ale celui de-al doilea sfert (22-29), Kelly fiind cel care a oprit run-ul bucureștenilor cu aruncările precise de la linia de fault. Diferența formată din două cifre s-a refăcut cu tripla lui Fometescu, tot el fiind cel care a dus scorul la 22-37. Procentajul formației viola a rămas foarte bun la aruncările de două puncte și după o luptă controlată în special în primul sfert la nivelul reușitelor din căciulă, scorul la pauză a fost 29-39.

După câteva posesii în care diferența de peste 10 puncte s-a menținut, Rapid a scăzut din handicap ușor (36-43) cu layup-ul lui Pridgett. Tabela a indicat un ecart de șapte puncte în dreptul Argeșului pentru mai multe atacuri și Smith a făcut 38-47, de unde giuleștenii au revenit la -3 cu un minut rămas din al treilea parțial. FC Argeș a reușit să țină de avantaj și a intrat în ultimele 10 minute cu 46-51.

Giuleștenii au redus în continuare din deficit și au venit la un singur punct în spate (52-53), pentru ca Pridgett să aducă în premieră formația lui Tudor Costescu la conducere apoi la 54-53. Gazdele grupei A n-au avut inspirație în ofensivă pe parcursul primei jumătăți a sfertului decisiv, același Pridgett ducând Rapidul la 58-53. Fitzpatrick a mărit distanța dintre echipe la șapte puncte în ultimul minut și Rapid București a putut să se impună cu 62-57, după ce în ultimul sfert și-a limitat adversara la doar 6 puncte marcate.

Josip Bilinovac a încheiat cu 15 puncte (6/8 din acțiune), Paulius Petrilevicius a adăugat 14 puncte și 6 recuperări, iar Sayeed Pridgett a contribuit cu 12 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive. Rapid nu l-a avut la dispoziție în acest meci pe Alterique Gilbert.

Nikola Jevtovic (15 puncte, 7 recuperări) și Bryce Douvier (11 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări) au fost principalii marcatori ai celor de la FC Argeș.

Grupa de la Pitești va continua sâmbătă, 16 septembrie, cu duelul dintre Rapid București și CSM Târgu Jiu. Jocul va fi în direct pe FRB TV de la ora 19.00.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • varu silvois :

    o revenire spectaculoasa
    ce dincolo de succesul echipei Rapid denota nivelul baschetului autohton.

    cu 7 luni în urmă (15.09.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!