Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid București revine spectaculos și câștigă duelul cu CSM Galați

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
01.04.2022

Rapid București revine spectaculos și câștigă duelul cu CSM Galați

Rapid București a obținut a șasea victorie stagională în LNBM. Giuleștenii au trecut de CSM Galați cu scorul de 103-100, după o triplă pe final a lui Bookert. Adversarii lor au un bilanț de 5-22 în acest moment.

Marius Bulancea a început cu Bariș Aktaș, Devon Bookert, Bogdan Penciu, Jordan Swopshire și Nikola Stanojevic. Florin Nini i-a titularizat pe Javon Masters, Matt Milon, Kareem Brewton, Robert Stan și Maksim Sturanovic.

Brewton a inaugurat disputa cu un coș la inel. Bookert a răspuns de la semi-distanță. Stan a înscris un dunk spectaculos la coșul celălalt. Bucureștenii au trecut pentru prima oară la conducere după tripla lui Booket și layup-ul lui Swopshire. Masters a reușit un and-one în replica. Sandu a reușit un coș din interior, înainte de un run de 7-0 al adversarilor, oprit de tripla lui Swopshire, prin care tabela indica 12-18. Oaspeții au terminat cu un run de 10-4 primul act și conduceau cu 28-16 după 10 minute.

Stanojevic a deschis al doilea sfert cu un coș de la distanță. Masters a înscris de la semi-distanță, înainte de un stop-șut al lui Swopshire. Aktaș i-a apropiat pe rapidiști la opt lungimi, cu un coș din spatele semicercului. Din acel moment, Milon, Brewton și Sturanovic au contribuit cu patru coșuri din interiorul semicercului, iar tabela indica 40-24. Rapidiștii au continuat evoluția bună de la distanță, iar triplele lui Penciu și Swopshire îi apropiau la 11 lungimi (37-48). Milon a răspuns și el din spatele semicercului. Sturanovic a reușit un dunk, înainte ca Stanojevic să înscrie un nou coș de trei pentru Rapid. La pauza mare, scorul era 40-54.

Swopshire a înscris cinci puncte consecutive în debutul sfertului și l-a forțat pe Nini să ceară timeout. Sandu a înscris de la distanță și Rapid s-a apropiat la șase lungimi. Ciotlăuș a oprit run-ul adversarilor. După un coș de trei al lui Milon, Swopshire a răspuns de la semi-distanță. Bookert a înscris din nou din spatele semicercului și a dus scorul la 54-61. Sturanovic a răspuns cu un semi-cârlig. Sandu a fost servit excelent la inel și a dus scorul la 59-65. Sturanovic a dus avansul gălățenilor la nouă lungimi, înainte de tripla lui Stanojevic. Înaintea ultimului sfert, tabela indica 76-74 în favoarea giuleștenilor, după o triplă senzațională a lui Aktaș pe sirenă.

Sfertul patru a debutat cu un coș de la distanță al lui Stanojevic. Milon a răspuns prin același procedeu. După un coș din interior al lui Brewton, tabela indica 81-79. După timeout-ul lui Bulancea, Bookert a lovit din nou de la distanță pentru alb-vișinii. Stanojevic i-a urmat exemplul, iar Nini a cerut timeout la 87-79. După timpul de odihnă, Masters a răspuns de sub inel. Scorul era 90-87, cu șase minute înainte de final. Același Masters a egalat cu un and-one. Bookert a readus conducerea pentru gazde. Gălățenii au preluat conducerea prin tripla lui Milon. După mai multe fluctuații de scor pe urma aruncărilor libere, Masters a egalat la 96. Galați a preluat conducerea prin Sturanovic, înainte de un coș-fault al lui Swopshire. Bookert a adus victoria pentru Rapid cu o triplă senzațională. Scorul final a fost 103-100.

În etapa următoare, Rapid București primește vizita lui CSM Ploiești. CSM Galați evoluează pe teren propriu cu CSM Miercurea Ciuc.

*foto: Sorin Pană

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!