Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid București se impune categoric pe teren propriu în fața celor de la CSM Târgu Jiu

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
28.12.2022

Rapid București se impune categoric pe teren propriu în fața celor de la CSM Târgu Jiu

Rapid București a câștigat categoric în ultimul meci din acest an. Giuleștenii au surclasat-o pe CSM Târgu Jiu în etapa a 12-a și s-au impus cu scorul de 87-62, ajungând la un bilanț de 10-3 în Liga Națională. Gorjenii rămân fără succes în 11 meciuri.

CS Rapid București: Vaidas Kariniauskas, Josip Bilinovac, Tudor Gîbrea, Tyler Stone, Alex Olah

CSM Târgu Jiu: Xavier Cannefax, Porter Troupe, Camil Berculescu, Bogdan Penciu, Thomas Kottas

Olah a avut un start foarte bun de meci și a înscris cinci puncte, oferind și o pasă decisivă. Contribuția lui făcea ca scorul să devină rapid 7-2 pentru rapidiști. Kariniauskas a marcat și el după o fentă spectaculoasă și a fost urmat de tripla lui Stone. Kottas a oprit run-ul gazdelor, înainte de alte opt puncte rapide înscrise de feroviari. Astfel, după 10 minute, Rapid conducea cu 24-5.

Stevenson pe pătrundere și Ilie cu o triplă au marcat rapid cinci puncte pentru gorjeni. Kariniauskas a replicat cu o aruncare de la semi-distanță. Frye a preluat frâiele ofensivei oaspeților și a adus șapte puncte rapide pentru echipa sa. Momentele bune ale echipei sale au fost oprite de tripla lui Dorneanu. Ilie a redus diferența la 10 lungimi înaintea unei noi triple a lui Dorneanu. Stevenson a răspuns cu un slam-dunk spectaculos, după care Keljin Blevins a bifat primele sale puncte în Liga Națională. La pauza mare, Rapid conducea cu 38-26.

Troupe a inaugurat a doua jumătate cu un coș de trei dificil, iar Ilie a redus diferența la șapte puncte cu un layup. Kariniauskas a punctat pentru rapidiști cu un floater, înaintea unui nou dunk al lui Stevenson. Stone a marcat apoi cinci puncte consecutive și a refăcut avansul de pe tabelă în unul de două cifre. Kottas și Stevenson au replicat repede, dar feroviarii au urmat cu un run de 11-0 care ducea scorul la 56-38. Până la pauza mare s-a păstrat aceeași diferență, iar tabela indica 62-44.

Gorjenii au deschis ultimul sfert cu un and-one. Yankovitz și Bilinovac au majorat diferența pentru gruparea gazdă. După câteva momente în care a fost șters, Blevins a punctat cu un alley-oop spectaculos din pasa lui Stone. Acel moment a tăiat definitiv aripile oaspeților, care s-au văzut învinși cu scorul de 87-62.

Vaidas Kariniauskas a ieșit la rampă cu 25 de puncte și 6 pase decisive și a fost omul meciului. Tyler Stone a adunat 16 puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive. De partea cealaltă, Shamiel Stevenson a adăugat 25 de puncte.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!