Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid București se impune la 30 de puncte în epilogul etapei cu numărul opt

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
13.11.2023

Rapid București se impune la 30 de puncte în epilogul etapei cu numărul opt

Rapid București a continuat forma bună pe care o traversează în debutul de campionat și a obținut o nouă victorie categorică. Giuleștenii au trecut de CSM Galați cu scorul de 101-71, pentru a ajunge la un bilanț de 6-1 în campionat. Adversarii lor se situează la polul opus, cu o victorie și șase eșecuri.

Rapid București: Alterique Gilbert, Tudor Gîrbea, Sayeed Pridgett, Paulius Petrilevicius

CSM Galați: Marlon Ruffin, Jan Razdevsek, Marius Ciotlăuș, Andrei Calenic, Shakeem Johnson

Disputa a debutat cu câte un layup semnat de Razdevsek și Gîrbea. Altit a marcat și el din interior, obținând și faultul. El a ajuns la cinci puncte consecutive după ce a finalizat și un slam-dunk. Aceste reușite au dat drumul unui run de 13-1 pentru gazde, prin care diferența ajungea în double-digits, la scorul de 15-3. Razdevsek și Swopshire au întrerupt run-ul adversarilor, cu două reușite venite la inel, în urma unor pătrunderi. Aceste momente bune de joc au dat startul revenirii moldovenilor, care după 10 minute erau conduși cu 25-18, scor stabilit de tripla lui Ruffin.

Al doilea parțial a debutat cu un slam-dunk al lui Patashuri. Șomăcescu și-a continuat evoluția bună cu patru puncte consecutive din interior. Altit a readus diferența în double-digits, iar Bilinovac a majorat-o printr-un coș de trei puncte. Patashuri a reușit alte patru puncte la rând pentru a își ține echipa în joc, înainte ca Gilbert să ducă scorul la 42-24 cu o nouă triplă a feroviarilor. Fitzpatrick a dus avansul echipei sale la 21 de puncte, însă finalul de sfert le-a aparținut din nou oaspeților, iar tabela indica 50-37 la pauza mare.

A doua repriză a debutat cu un duel din interior între Petrilevicius și Ruffin. Gilbert a reușit să își ducă echipa la 18 puncte diferență, dar Johnson a replicat cu un and-one pentru gălățeni. Ciotlăuș a lovit apoi de afară, iar Ruffin i-a apropiat pe oaspeți la 10 lungimi, 65-55. Șomăcescu și Pridgett de o parte, respectiv Ruffin și Ciotlăuș de cealaltă au adus cinci puncte în posesii consecutive pentru echipele lor. Cu 10 minute înainte de final, scorul era 74-62, datorită unui coș de la semi-distanță al lui Fitzpatrick.

Gilbert a avut un început excelent de sfert patru și a reușit să marcheze patru puncte din interiorul semicercului. Fitzpatrick a animat atmosfera cu un coș de sus, înainte ca Gilbert să marcheze și de afară. Gruparea pregătită de Florin Nini s-a aflat într-o secetă ofensivă în tot sfertul al patrulea, permițându-le rapidiștilor să se impună la 30 de puncte. La final, gruparea gazdă s-a impus cu 101-71.

Sayeed Pridgett a fost din nou MVP-ul echipei sale, adunând 20 de puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive. Alterique Gilbert l-a urmat cu 19 puncte, 7 pase decisive și 5 intercepții. Toarlyn Fitzpatrick și Ben Altit au avut câte 14 puncte. Marlon Ruffin s-a remarcat pentru CSM Galați, cu 22 de puncte.

*foto: Facebook/Baschet Rapid

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    bravo
    joaca baschet sampanie rapidutu

    cu 5 luni în urmă (16.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!