Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid București și CSM Galați luptă să oprească seria înfrângerilor în Liga Națională

Rapid București și CSM Galați luptă să oprească seria înfrângerilor în Liga Națională

CS Rapid București și CSM Galați se întâlnesc vineri seara, 1 aprilie, în etapa a 27-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, disputa din capitală urmând să fie televizată.

Ambele echipe se află în partea inferioară a clasamentului, rapidiștii fiind „lanterna roșie” cu 5-19 bilanț, iar CSM Galați are 5-21 momentan, clasându-se pe locul 14. Gălățenii sunt cei care n-au câștigat de opt etape, având în această perioadă două partide la rând cedate în prelungiri. Formația lui Florin Nini s-a văzut învinsă pe teren propriu în duelul cu CSU Sibiu cu 94-105, după 88-88 la finalul celor 40 de minute, iar ulterior la Timișoara cu 74-78, după 68-68 la finalul celor patru sferturi.

Rapidul a câștigat un singur meci în luna martie, provocând atunci o surpriză prin victoria împotriva vicecampioanei CSM CSU Oradea (76-74). De atunci, giuleștenii au înregistrat patru înfrângeri la rând, într-o singură ocazie reușind să marcheze peste 65 de puncte. În această perioadă amintită, Rapid a cedat la Voluntari, Târgu Jiu și Sibiu, respectiv acasă cu Dinamo, cel mai strâns ca diferență finală fiind duelul cu gorjenii.

Turul, câștigat de CSM Galați

Dunărenii au câștigat cu 89 la 62 meciul din luna decembrie 2021 de pe teren propriu, avantajul maxim atunci fiind de 30 de puncte. Gălățenii au stat mult mai bine la punctele marcate de jucătorii veniți de pe bancă (33-7), dar și la procentajele de la distanță (50-26%). Matt Milon a terminat cu 18 puncte și 5 recuperări, iar Marius Ciotlăuș a avut double-double (10 puncte, 11 recuperări), în vreme ce de la Rapid principalul marcator a fost Erik Copes (20 puncte, 6 recuperări).

Formațiile cu cele mai bune procentaje de la linia de fault

Rapid și Galați sunt în fruntea ierarhie la procentajele liberelor transformate, cu 75.4 respectiv 76.1%, însă ocupă ultimele două poziții la procentajele din interiorul arcului de cerc, 45.7 și 48.1%.

Giuleștenii sunt ultimii și la precizia de la distanță (31.1%), în timp ce gălățenii ocupă penultimul loc la media de recuperări (33.1) și la recuperările defensive (23.3).

Întâlnirea din Sala Rapid va avea loc vineri, 1 aprilie, de la ora 19.00 și o să fie transmisă pe Digisport 3, LookSport 2 și YouTube FRB TV.

*foto: Sorin Pană

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!