Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid București și SCM Timișoara deschid etapa a 13-a a LNBM

Rapid București și SCM Timișoara deschid etapa a 13-a a LNBM

Marți, 4 ianuarie, de la ora 17:00, în direct la Digisport și Look Sport, CS Rapid București primește vizita lui SCM OHMA Timișoara, într-un meci din cadrul etapei a 13-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Cele două adversare se află într-o perioadă modestă din punct de vedere a rezultatelor. Rapid are doar două victorii în ultimele zece partide, acestea venind pe teren propriu, împotriva lui SCM U Craiova (81-79) și BC CSU Sibiu (94-86).

În rest, din celelalte opt jocuri, feroviarii au fost aproape de oponenți doar în trei: 80-85 vs. BC Athletic Constanța, 88-91 vs. CSA Steaua București și 77-78 vs. CSM Târgu Jiu.

De partea cealaltă, SCM Timișoara a pierdut patru din ultimele cinci confruntări. În campionat, bănățenii au fost învinși de CSM Galați (87-78), CSO Voluntari (74-66) și SCM U Craiova (76-82).

Elevii lui Dragan Petricevic puteau să își ia revanșa în fața oltenilor în Cupa României și, după manșa tur, părea că acest lucru se va întâmpla. Alb-violeții s-au impus în Sala Sporturilor „Constantin Jude” cu 97 la 87, dar au pierdut în Craiova la o diferență de 17 puncte (65-82) și au ratat, astfel, calificarea în Final Four-ul Cupei României.

Așadar, disputa de marți va aduce față în față două echipe rănite: una care a promovat în această vară și încearcă să se adapteze la nivelul Ligii Naționale și alta care a decăzut mult față de începutul anilor 2010.

Rapid s-a despărțit recent de Jadon Cohee, însă are în continuare arme importante, precum Erik Copes, Jagan Mosely sau Jordan Swopshire. De partea cealaltă, cei mai buni jucători ai Timișoarei sunt Ivan Lilov, Nikola Gajic și Alexandru Olah.

Din punct de vedere statistic, oaspeții stau mai bine la puncte (73.4 – 79.5), pase decisive (13.4 – 16.6), intercepții (6.6 – 6.8), greșeli (13.9 – 13.7) și eficiență (74.8 – 90.3). De asemenea, baschetbaliștii lui Dragan Petricevic aruncă mai bine atât din interiorul semicercului (44.8% - 55.8%), cât și din afara lui (30.5% - 35.7%).

În schimb, gazdele recuperează mai bine (35.8 – 35.3), pun mai multe capace (2.5 – 2.3) și sunt mai preciși de la linia de libere (81.1% - 75.1%).

Pe lângă transmisiunile de la televizor, duelul dintre Rapid și Timișoara va putea fi văzut și pe FRB TV, canalul de YouTube al Federației.

*foto: Facebook - Rapid București Baschet Masculin

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!