Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid București și SCM U Craiova se întâlnesc în derby-ul etapei a noua din Conferința A

Rapid București și SCM U Craiova se întâlnesc în derby-ul etapei a noua din Conferința A

Rapid București primește vizita celor de la SCM Universitatea Craiova în runda cu numărul nouă a Conferinței A din Liga Națională de Baschet Masculin. Întâlnirea de la București are loc miercuri seara, 7 decembrie.

Formația lui Tudor Costescu a pierdut pentru prima dată în sezonul 2022/2023 în confruntarea cu U-BT Cluj de pe teren propriu, apoi reușind să câștige la Pitești contra lui FC Argeș în urmă cu câteva zile. În aceste două meciuri cei de la Rapid au fost sub media lor obișnuită de puncte marcate.

Craiova a putut să se desprindă decisiv în ultimul sfert al întâlnirii cu CSM Târgu Jiu și a continuat seria foarte bună de pe teren propriu, unde a ajuns la trei victorii în patru meciuri. În schimb, oltenii suferă în deplasări și sunt încă în căutarea primei victorii departe de casă în Liga Națională.

În stagiunea precedentă cele două au putut să-și câștige meciurile de acasă, înfruntarea din Giulești fiind decisă după overtime. Înaintea acestei runde intermediare, Rapid ocupă locul secund în Conferința A cu 6-1 bilanț, iar SCM U Craiova este pe poziția a șasea cu 3-4, asemenea lui FC Argeș.

Aceste echipe sunt printre cele cu medii foarte bune în privința assist-urilor și pierd printre cele mai puține posesii pe întâlnire. Rapid se află în Top 3 la puncte, recuperări, eficiență, recuperări defensive sau intercepții în medie, iar Craiova stă cel mai bine tocmai la capitolul celor mai puține turnovers, statistică în cazul căreia este prima în Liga Națională.

Partida din Giulești o să fie în direct pe FRB TV miercuri (07.12) începând cu ora 18.00.

*foto: Facebook Baschet Rapid

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    hmm
    de vazut cum va reusi Rapid sa tina ritmul sus (4 meciuri in 2 saptamani) fara doi jucatori extrem de importanti in rotatie, Odom si Badiu, dar si ce solutie de inlocuire pentru Odom va gasi Costescu; Badiu nu prea mai poate fi inlocuit, deoarece nu vad romani liberi pe piata; va trebui sa-i foloseasca si pe Dorneanu si Oprea mai mult, iar Yankovitz vad ca a disparut de pe foaie in ultimele meciuri.

    cu 1 an în urmă (07.12.2022)
    • Norbertinho:

      Sunt accidentati pe perioada mai lunga?
      De ce i-ar inlocui? Nu vor reveni in curand(ma refer la Odom si Badiu)?

      cu 1 an în urmă (07.12.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      ca sa raspund la intrebarea din titlu, da...
      din ce stiu eu, sezonul lui Marcu e gata, iar pentru Odom se cauta inlocuitor.

      cu 1 an în urmă (07.12.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!