Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid București țintește al patrulea succes la rând, în meciul cu CSM Târgu Jiu

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
04.11.2023

Rapid București țintește al patrulea succes la rând, în meciul cu CSM Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu și Rapid București joacă în singurul meci programat duminică în Liga Națională de Baschet Masculin. Disputa din Sala Sporturilor din Târgu Jiu are loc pe 5 noiembrie, de la ora 18:00. Cele două echipe s-au mai întâlnit în acest sezon, în Cupa României, acel meci terminându-se cu succesul bucureștenilor.

Gorjenii au avut o partidă extrem de dificilă în runda anterioară, întâlnind-o în deplasare pe campioana en-titre. Elevii lui Kreismir Basic au cedat cu scorul de 112-73, la capătul unui meci în care au încasat 45 de puncte de la duo-ul Jarell Eddie-Emi Cățe.

În acel joc, alb-albaștrii au avut patru jucători diferiți în double-digits: Jalen Dupree (16 puncte, 6 recuperări), Arsenije Vuckovic (13 puncte, 3 recuperări), Jason Hubbard (12 puncte, 2 recuperări), Ethan Wright (10 puncte, 2 recuperări și 3 pase decisive).

În afara acestui joc, gruparea din Orașul lui Brâncuși a mai suferit două eșecuri, 76-89 cu Corona Brașov, respectiv 65-78 în prima rundă cu Dinamo București. De asemenea, CSM Târgu Jiu a obținut și două victorii, împotriva celor de la CSM Galați (94-75) și Laguna București (82-77).

Dimitrius Underwood rămâne în continuare liderul lui CSM Târgu Jiu la principalele trei categorii de statistică, cu 15.4 puncte, 6.4 recuperări și 7.8 pase decisive pe meci.

De cealaltă parte, Rapid București vine după un succes extrem de important în derby-ul Capitalei cu Dinamo București. Giuleștenii și-au respectat avantajul terenului propriu și s-au impus cu 82-68, la capătul unui sfert al patrulea dominat copios.

Această partidă a adus și revenirea pe teren a lui Alterique Gilbert, care a jucat primul meci oficial în tricoul lui Rapid. El a reușit să adune 9 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive într-un joc în care Sayeed Pridgett și Josip Bilinovac au marcat câte 20 de puncte.

Feroviarii stau până la acest moment cu un bilanț de 4-1, singurul eșec venind în meciul din BTarena, cu 56-79. Pe lângă cele două jocuri amintite, bucureștenii au mai trecut de SCM Timișoara și CSO Voluntari, ambele succese venind în prelungiri, respectiv de Corona Brașov.

Sayeed Pridgett este MVP-ul alb-vișiniilor din această stagiune, cu medii de 21.2 puncte și 4.8 pase decisive. La recuperări, lider este lituanianul Paulius Petrilevicius, cu 8 pe meci.

Confruntarea dintre Rapid București și CSM Târgu Jiu este programată duminică, 5 noiembrie, de la ora 18:00 și poate fi urmărit în exclusivitate pe FRB TV.

*foto: Iuli Dobre

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!