Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid București trece de CSM Târgu Mureș și obține a patra victorie la rând în campionat

Rapid București trece de CSM Târgu Mureș și obține a patra victorie la rând în campionat

Rapid București a reușit să câștige la prima apariție în sala proprie în anul 2023, scor 87 la 77 sâmbătă seara (14.01) în fața lui CSM Târgu Mureș, meciul contând pentru etapa a 15-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Rapid a rămas pe finalul primei reprize fără Alex Olah, pivotul părăsind accidentat parchetul.

Rapid: Vaidas Kariniauskas, Josip Bilinovac, Tudor Gîrbea, Tyler Stone, Alex Olah

Mureș: Goran Martinic, Jonathan Person, Goran Gajovic, Botond Solyom, Szabolcs Santa

Santa deschidea scorul cu o reușită din căciulă și Kariniauskas egala în urma unei pătrunderi, Stone ajungând la libere pentru a pune Rapidul în avantaj (3-2). Formațiile și-au împărțit perioadele la conducere în continuare, pentru Mureș doar Szabolcs Santa punctând în primele trei minute și Person reușea un coș de la semi-distanță la 7-8, moment urmat de liberele lui Olah. Rapidiștii puneau în premieră mai mult de un punct între cu reușita lui Stone (11-8), americanul ducând apoi diferența la două posesii la jumătatea sfertului inaugural. Mureșul a oprit run-ul gazdelor și cu tripla lui Mathis se reducea diferența la 18-15, după 10 minute scorul fiind 20 la 17 în dreptul celor de la Rapid.

Anthony Matis egala situația cu o aruncare de trei puncte, același jucător fiind din nou precis pentru nou-promovată la 22-22, Stone găsind o breșă în defensiva mureșenilor și înscria apoi două puncte ușoare. Ardelenii au revenit la conducere cu liberele transformate ale lui Mathis, 24-26, Rapid având patru posesii pierdute doar în prima jumătate a acestui sfert, toate prin Kariniauskas, Person făcând +4 și apoi Olah a beneficiat de un and-one pentru 27-28. Formația lui Tudor Costescu a prins un run de 11-0 și mergea la 35-28 cu trei minute înaintea pauzei, la cabine intrându-se cu un avantaj de două puncte în dreptul giuleștenilor, 39 la 37, Olah ieșind accidentat de pe parchet cu 25 de secunde până la finalul primei reprize.

Mureșul a restabilit egalitatea la mai puțin de 40 de secunde de la reluare, Gîrbea replicând imediat cu o triplă (42-39) și Santa reducea avantajul Rapidului la un singur punct cu o reușită din căciulă. Același Gîrbea înscria următoarele puncte ale giuleștenilor și Gajovic găsea drumul spre un nou coș în partea adversă, Santa irosind o oportunitate de la semi-distanță și Jeremic finaliza pe o acțiune în viteză pentru 46-43. Lowrance și Stone s-au întrecut în reușite de la distanță, Rapid mergând apoi la 51-46 și diferența ajungea la nouă lungimi după tripla lui Jeremic (57-48). Gazdele conduceau la finalul acestui parțial cu +5, scor 60-55.

Primele puncte ale sfertului decisiv veneau de la linia de fault și apoi Gîrbea scutura plasa de la distanță pentru 65-57, Lowrance replicând tot cu o reușită de afară. Mureșul reducea ecartul la unul minim cu dunk-ul lui Gajovic și la 65-64 venea un time-out din partea rapidiștilor, Martinic completând apoi revenirea. Stone a avut reușite consecutive de trei puncte (71-67) și Lowrance putea egala cu patru minute și jumătate până la final, pe atacul următor Bilinovac punctând din căciulă, 73-71 și Jeremic prelungea perioada mai bună a gazdelor. Rapid stătea la +6 cu coșul lui Bilinovac, în ultimele minute diferența maximă fiind de 14 puncte cu contribuția decisivă a aceluiași Bilinovac și echipa alb-vișinie s-a impus cu 87 la 77.

Rapidiștii (11-3 bilanț) o să evolueze următoarea dată la finalul săptămânii viitoare, acasă cu FC Argeș, iar CSM Târgu Mureș (5-9) primește vizita lui CSM VSKC Miercurea Ciuc în runda intermediară de pe 18 ianuarie.

Tyler Stone a încheiat cu 22 de puncte (5/9 de la distanță) și 9 recuperări, în double figures fiind și Tudor Gîrbea, Josip Bilinovac (ambii 15 puncte), Mladen Jeremic (12 puncte, 4 recuperări) și Alex Olah (11 puncte, 3 recuperări).

Szabolcs Santa a contribuit cu 18 puncte și 2 recuperări pentru CSM Târgu Mureș, următorii marcatori ai echipei fiind Jakob Lowrance (15 puncte, 6 recuperări), Anthony Mathis (13 puncte), Jonathan Person (12 puncte, 3 assist-uri) și Goran Gajovic (11 puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive).

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!