Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid București tremură serios pe final, dar câștigă primul meci al seriei cu FC Argeș

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
12.04.2023

Rapid București tremură serios pe final, dar câștigă primul meci al seriei cu FC Argeș

Rapid București a debutat cu un succes în play-off-ul Ligii Naționale. Giuleștenii au 1-0 în seria cu FC Argeș, după ce și-au protejat avantajul terenului propriu și s-au impus cu 79-74 în meciul de miercuri din Sala Sporturilor din Giulești.

Rapid București: Jay Threatt, Mladen Jeremic, Tudor Gîrbea, Tyler Stone, Alex Olah

FC Argeș: CJ Wilson, Tudor Fometescu, Mihai Măciucă, Josh Cunningham, Nikola Jevtovic

Măciucă și Jeremic au deschis balul cu câte o reușită pe pătrundere la ambele coșuri. Cunningham a marcat de sub inel, înainte ca Gîrbea să bifeze prima triplă a disputei. Wilson a dus scorul la 5-6 cu un floater. Jevtovic avea să majoreze diferența, dar Stone a replicat imediat cu un fade-away. Tot el a restabilit egalitatea la 9. Măciucă a bifat prima triplă a alb-violeților. Costescu a cerut primul timeout la scorul de 9-14 pentru argeșeni. Dorneanu a oprit run-ul de 7-0 al oaspeților cu o triplă. Cunningham a replicat pe pătrundere, dar a fost schimbat după ce a aterizat greșit. Scorul după primul sfert era 17-18.

Gavrilă a lovit primul în al doilea sfert. Olah a punctat apoi printr-un cârlig. Tot pivotul român și-a readus echipa în avantaj, din pasa lui Kariniauskas. Dorneanu a dus scorul la 23-20. Gavrila a fost cel ce a întrerupt run-ul adversarilor. El și Stone s-au duelat apoi în reușite de la distanță și tabela indica 29-25. Piteștenii au revenit la conducere printr-un lay-up al lui Massey și o triplă a lui Măciucă. Stone a răspuns apoi cu un step-back și un alt stop-șut de la distanță. Gavrilă a continuat evoluția foarte bună și a oprit un run de 8-0 al gazdelor. Diferența redevenea de o posesie după tripla lui Wilson. Măciucă a egalat la 40, dar tripla lui Jeremic stabilea scorul pauzei mari: 43-40.

A doua jumătate a debutat cu un coș pe recuperare ofensivă a lui Massey. Threatt a răspuns cu un stop-șut de trei puncte. Conger a dus scorul la 50-42 după ce a finalizat un alley-oop din pasa lui Stone. Cunningham a întrerupt momentul bun al bucureștenilor. Wilson i-a apropiat pe oaspeți la două puncte cu un coș din spatele semicercului. Conger a replicat printr-un floater, prin care tabela indica 52-48. Acesta a lovit și de la distanță, după liberele lui Jevtovic. Barovic cu un slam-dunk a dus scorul la 59-50, dar Wilson și Jevtovic au adus rapid patru puncte consecutive. Fometescu a marcat și el o triplă cu panoul și trupa din Trivale reintra în joc. Olah le-a tăiat aripile vulturilor cu o triplă din zero grade și scorul înaintea actului decisiv era 62-57.

După un minut și jumătate fără vreo realizare ofensivă, giuleștenii au deblocat tabela în sfertul patru prin cele două coșuri de afară ale lui Stone. Wilson a înregistrat și el un nou astfel de coș după un timeout cerut de Mitrovic. Jeremic s-a alăturat și el recitalului coșurilor de la distanță și a dus scorul la 71-59. După două faze spectaculoase ale giuleștenilor, semnate de Conger și Jeremic, tabela indica 75-61. Massey a refăcut ecartul de 10 puncte. Diferența a fost înjumătățită apoi de Jevtovic. Cunningham a dus scorul la 75-72 cu un minut și 40 de secunde înainte de final. Wilson a continuat un parțial uimitor al vulturilor, care se apropiau la doar un punct datorită reușitei sale. Threatt a întrerupt seceta feroviarilor cu un coș de la semi-distanță, iar Rapid s-a impus în cele din urmă cu 79-74.

Tyler Stone a fost omul meciului și a totalizat 24 de puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive. Doar Demeitrius Conger a mai fost în double-digits pentru gazde, cu cele 11 puncte marcate, la care a adăugat 5 recuperări și 3 assist-uri. Din tabăra adversă, CJ Wilson a fost principalul marcator, cu 16 puncte. Nikola Jevtovic a terminat în double-double, cu 15 puncte și 14 recuperări.

Meciul doi al seriei dintre FC Argeș și Rapid București are loc tot în Sala Sporturilor din Giulești vineri, 14 aprilie, de la ora 18:00 și poate fi urmărit pe Digi Sport 3 și FRB TV.

*foto: Facebook/Baschet Rapid

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!