Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid București triumfă în derby-ul Capitalei cu Dinamo București

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
30.10.2023

Rapid București triumfă în derby-ul Capitalei cu Dinamo București

Rapid București a urcat la un bilanț de 4-1 în Liga Națională de Baschet Masculin, după victoria obținută în derby-ul cu Dinamo București din etapa a șasea. Elevii lui Tudor Costescu au trecut de marea rivală cu scorul de 82-68, astfel că gruparea din Ștefan cel Mare coboară la un bilanț de 3-3.

Rapid București: Josip Bilinovac, Tudor Gîrbea, Sayeed Pridgett, Paulius Petrilevicius, Ben Altit

Dinamo București: Andrei Mandache, Cortez Edwards, Ștefan Grasu, Zarko Djuric, Sean Evans

Partida a debutat cu coșul pe recuperare ofensivă al lui Ben Altit. Pridgett a marcat apoi de la libere, după care au urmat mai multe momente în care cele două ofensive nu au bifat nicio realizare. Evans a întrerupt această secetă, printr-un coș de sub panou. Edwards a egalat la 4 printr-un tip-in. Alb-roșii au trecut pentru prima oară la conducere prin Grasu. Șomăcescu a oprit run-ul adversarilor cu un cross-over de toată frumusețea de la semi-distanță, în fața lui Mandache. Giuleștenii au revenit în avantaj, 10-8, prin Pridgett. Bilinovic cu prima triplă a partidei și Edwards cu primul dunk au făcut spectacol pe finalul sfertului, iar după 10 minute, tabela indica 15-12.

Djuric a egalat în debutul sfertului secund, aducând prima triță a oaspeților. Gilbert a reușit apoi primele sale puncte în tricoul lui Rapid, dar replica lui Evans nu a întârziat să apară. Djuric a dus apoi scorul la 17-20 printr-un coș cu fault pe pătrundere. Altit și Pridgett au îndreptat din nou acul balanței înspre tabăra gazdă. Sotiris Manolopoulos a cerut primul timeout al partidei, după ce Petrilevicius a finalizat prin slam-dunk un assist excelent al lui Gilbert. Elevii săi au reacționat bine, iar Maticiuc a restabilit egalitatea cu un coș de trei. Evans și Petrilevicius s-au duelat apoi în slam-dunk-uri. După o triplă a lui Mandache, a venit rândul lui Tudor Costescu să ceară timp de odihnă pentru elevii săi. Feroviarii au dominat finalul reprizei și conduceau cu 38-34 la pauza mare.

A doua jumătate a debutat cu coșul de afară semnat de Mandache. Pridgett nu a ezitat să răspundă cu aceeași monedă. Acesta a marcat și de la libere, înainte ca Edwards să transforme în două puncte o triplă ratată de Mandache, prin recuperare ofensivă. Run-ul oaspeților avea să ajungă la 10-2, iar aceștia se întorceau din nou la conducere. În replică, Gîrbea a adus un coș de trei. Altit a punctat din interior, înainte ca Gilbert să majoreze diferența cu o nouă reușită de afară. Pridgett și-a făcut spațiu în defensiva adversă pentru a duce scorul la 55-50. Până la intrarea în actul decisiv, alb-roșii au mai tăiat două puncte din deficit și scorul era 61-58.

Edwards a mai redus puțin din ecart, cu un coș de la semi-distanță, dar Petrilevicius a venit imediat peste defensiva adversă și a marcat de sub panou. Pridgett a readus diferența la două posesii cu o finalizare de finețe în tranziție. Dorneanu a lovit și el, după o acțiune colectivă de toată frumusețea. Gîrbea a dus pentru prima oară în meci diferența la double-digits. Giuleștenii au reușit să își țină adversarii la o diferență confortabilă până la final, astfel că s-au impus cu 82-68.

Sayeed Pridgett a fost din nou exponențial pentru echipa sa, reușind să strângă 20 de puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. Tot 20 de puncte a avut și Josip Bilinovac, iar Paulius Petrilevicius a fost în double-double, cu 12 puncte și 10 recuperări. Pentru Dinamo s-au remarcat Sean Evans, cu 18 puncte, respectiv Cortez Edwards, cu 16.

În etapa următoare, Rapid București se deplasează în Orașul lui Brâncuși, pentru a da piept cu CSM Târgu Jiu. Dinamo București primește vizita celor de la CSO Voluntari.

*foto: Iuli Dobre

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!