Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid București, victorioasă în duelul cu CSM Târgu Mureș

Rapid București, victorioasă în duelul cu CSM Târgu Mureș

CS Rapid București și CSM Târgu Mureș s-au întâlnit în ultimul meci de sâmbătă, 10 februarie, din etapa a 21-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Giuleștenii și-au putut trece în cont primul succes de la debutul fazei secunde, scor 86-78, astfel că au ajuns la 4-7 în clasamentul din Top 10 și pe mureșeni i-au trimis la 5-6.

Rapid: Alex Hunter, Sayeed Pridgett, Tudor Gîrbea, Ben Altit, Paulius Petrilevicius

Mureș: Jonathan Person, Mladen Jeremic, Goran Gajovic, Alin Borșa, Szabolcs Santa

Borșa și Hunter s-au întrecut în reușite de la distanță, iar Gajovic a egalat situația la 5, după care Altit l-a căpăcit într-o manieră spectaculoasă pe Jeremic. Giuleștenii au trecut într-un avantaj de patru puncte prin and-one-ul lui Petrilevicius (11-7) și ecartul s-a menținut pe următoarele atacuri, înainte ca Gîrbea să fie precis din spatele arcului de cerc pentru +5. Altit a forțat oaspeții să solicite un timp de odihnă la 18-13, în urma unui floater, Jeremic fiind cel care a răspuns cu o triplă în ultima secundă de atac și apoi a restabilit egalitatea. Mureșul a putut să întoarcă situația în favoarea sa, astfel că primul act s-a terminat cu 18-20.

Hunter a întrerupt run-ul de 7-0 în care s-au aflat jucătorii pregătiți de George Trif, același american al Rapidului fiind cel care a înscris pe tranziție la 26-22. Gazdele au continuat perioada foarte bună din acest sfert și au urcat la +8, Jeremic a înjumătățit diferența cu o triplă contestată și Fitzpatrick a oferit patru puncte fără răspuns pentru 36-28. Petrilevicius a fost găsit perfect în căciulă pentru +10, iar diferența a ajuns cel mult la 14 lungimi, printr-un coș de la distanță semnat de Altit, și Rapid a putut să intre la cabine cu 50-37.

Revenirea pe parchet a adus puncte în ambele tabere, tripla lui Gajovic fiind bună pentru 56-44, după câteva atacuri în care giuleștenii au urcat la +15. Rapid a pierdut prima minge din acest meci abia în al treilea minut al reprizei secunde, în timp ce Gajovic a contribuit la revenirea treptată a Mureșului și Santa a punctat la 58-50. Martinic a tăiat în continuare din handicap, Pridgett fiind precis ulterior din spatele arcului de cerc (63-54) și cel de-al treilea sfert s-a încheiat cu 65-57.

Ecartul a devenit din nou format din două cifre prin coșurile pe care le-au reușit Hunter și Gîrbea (70-57), iar în urma unui dunk spectaculos a lui Pridgett a venit time-out-ul vizitatorilor. Borșa a părăsit terenul la +13 pentru Rapid după o lovitură încasată în zona genunchiului, moment urmat de reușite din interiorul arcului de cerc pentru Martinic și Pridgett. Mureșul a venit la cinci puncte în urmă cu puțin sub două minute rămase pe cronometru (80-75), dar Petrilevicius a răspuns prin perechea precisă de libere și până la final situația nu a suferit modificări importante. Bucureștenii s-au impus cu 86-78, fiind la primul rezultat pozitiv de la startul Top 10.

Paulius Petrilevicius a încheiat cu 19 puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări, 2 intercepții și 9/9 la libere. Următorii marcatori ai Rapidului au fost Alex Hunter (18 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive, 4/8 de la distanță), Sayeed Pridgett (15 puncte, 8 recuperări, 8 pase decisive) și Ben Altit (11 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, 3 mingi pierdute).

Mureșul a avut tot patru titulari în double digits. Mladen Jeremic a contribuit cu 18 puncte, 2 recuperări și 3/5 din spatele arcului de cerc la revenirea în Capitală, Goran Gajovic a avut 14 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive și 6/6 la libere, iar Szabolcs Santa (11 puncte, 3 recuperări) și Jonathan Person (10 puncte, 4 recuperări) au închis această listă.

Următoarele jocuri pentru cele două formații vor avea loc în cadrul Final 8-ului Cupei României, pe 15 februarie. Rapid se va duela cu CSM Petrolul Ploiești pentru un loc în semifinale, iar CSM Târgu Mureș cu CSM Oradea.

*foto: Facebook Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!