Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid controlează meciul de la Timișoara și întrerupe șirul înfrângerilor

Rapid controlează meciul de la Timișoara și întrerupe șirul înfrângerilor

Rapid București a oprit seria celor patru înfrângeri la rând din Top 10, reușind să câștige la Timișoara cu 91-81 sâmbătă seara (01.04) în etapa cu numărul 27 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Giuleștenii au condus și la 28 de puncte în acest meci.

Timișoara: Ilija Djokovic, Antonio Năsturescu, Nikola Gajic, Adam Mirkovic, Laszlo Lazar

Rapid: Jay Threatt, Matei Dorneanu, Mladen Jeremic, Tyler Stone, Alex Olah

Rapidiștii deschideau mai bine partida din Banat și conduceau cu 2-9 după trei minute, Olah fiind căpăcit apoi inițial, după care a reușit să marcheze și venea primul time-out al partidei. Run-ul vizitatorilor continua și Threatt înscria din spatele arcului de cerc, pentru ca Djokovic să răspundă la fel pentru 5-16 la jumătatea primului sfert. Rapid își ținea adversara la sub 20% procentaj din acțiune pentru o bună bucată din timp, Conger marcând la 5-22 și primele 10 minute se terminau cu 9-25.

Gazdele marcau un coș norocos și ulterior prin reușita lui Petrescu veneau la 13-25, Stone fiind primul rapidist care a înscris în al doilea sfert. La trei minute de la debutul acestui parțial toți jucătorii Rapidului care au intrat pe parchet până în acest punct au reușit să marcheze (16-30), Bilinovac punând apoi 15 puncte între și Kesar răspundea tot cu un coș de la distanță. Djokovic era precis pentru 24-35 la jumătatea parțialului, oaspeții ajungând la +16 și Timișoara venea la trei posesii în urmă cu două minute înaintea pauzei (31-40), Jeremic marcând un coș din colțul terenului și la vestiare se intra cu 35 la 49 pentru Rapid.

Echipa lui Tudor Costescu debuta cu un run de 8-0 în repriza secundă, Djokovic aducând primul punct al Timișoarei la 36-57 după perechea împărțită de libere. Conger avea triple consecutive și Dorneanu scutura și el plasa de la distanță, Rapid mergând la 42-66, moment în care gazdele cereau time-out, Jeremic continuând apoi seria de încercări bune de trei puncte pentru Rapid. Oaspeții aveau să conducă cu 25 de puncte la finalul acestui sfert, 51-76.

Timișoara avea nevoie din nou de mai multe atacuri pentru a înscrie din acțiune în debutul sfertului patru (54-80), McClellan și Djokovic prelungind momentele mai precise ale gazdelor și scorul devenea 61-80. Djokovic avea un nou coș de trei puncte și îi obliga pe rapidiști să ceară time-out aproape de jumătatea acestui parțial, run-ul gazdelor fiind oprit apoi cu liberele împărțite ale lui Stone (66-81). Olah rata și el o încercare din două la libere și Djokovic își continua prestația excelentă în această perioadă, Timișoara venind la 71-84 și într-un final s-a terminat cu 81 la 91, Rapid întrerupând o perioadă cu patru înfrângeri consecutive.

Bănățenii (5-12 bilanț) vor încheia sezonul regulat acasă, într-un duel cu FC Argeș, iar pe Rapid (10-7) o așteaptă derby-ul cu Dinamo. Ambele partide o să înceapă la aceeași oră pe 7 aprilie.

Mladen Jeremic a contribuit cu 18 puncte (4/7 de la distanță) și 2 recuperări pentru Rapid, Tyler Stone și Demitrius Conger având ambii 16 puncte. Toți jucătorii care au jucat pentru giuleșteni au reușit să marcheze.

Ilija Djokovic a ieșit în evidență cu 33 de puncte (6/10 de la distanță) și 8 pase decisive, fundașul având o prestație excelentă în sfertul patru. Igor Kesar l-a secondat cu 27 de puncte (4/6 de afară), 6 recuperări și 2 intercepții.

*foto: Facebook Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!