Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid dispută primul meci după eliminarea din FIBA Europe Cup

Rapid dispută primul meci după eliminarea din FIBA Europe Cup

Rapid București va evolua în cursul serii de vineri, 13 octombrie, în Liga Națională de Baschet Masculin în cadrul etapei a patra, adversara giuleștenilor fiind CSO Voluntari. Duelul din Conferința A va fi transmis în direct pe Digisport și Prima Sport.

Rapid a jucat ultima dată în campionat pe 28 septembrie, după care a urmat prezența în preliminariile FIBA Europe Cup, unde baschetbaliștii lui Tudor Costescu au cedat în ultimul meci și au ratat calificarea pe tabloul principal. Giuleștenii s-au văzut lipsiți de trei fundași în cadrul turneului de la Skopje: Tudor Șomăcescu, Alterique Gilbert și Marcu Badiu.

În ceea ce privește parcursul din campionat, formația în alb și vișiniu are 1-1 bilanț în Conferința A, după 75-68 acasă cu CSM Corona Brașov și 56-79 în deplasarea din fieful celor de la U-BT Cluj. Sayeed Pridgett a contribuit cu 18.5 puncte și 4.0 pase decisive în această perioadă, iar Toarlyn Fitzpatrick a adunat 9.5 recuperări în medie.

Rapidul este printre fruntașe la media de recuperări (39.5), intercepții (9.0), capace (3.0) sau la procentajele încercărilor bune de două puncte (58.7%). În schimb, echipa bucureșteană suferă la reușitele din spatele arcului de cerc (18.8%) și a comis 17 turnovers în medie în două meciuri.

CSO Voluntari sosește în Giulești după ce a încasat prima înfrângere pe plan intern, 73-86 în derby-ul rundei a treia, cu U-BT Cluj. Ilfovenii au fost aproape de un procentaj perfect la libere în acel meci (12/13) și l-au avut drept lider pe Trevon Allen (22 de puncte, 3 pase decisive, 9/18 din acțiune).

Jucătorii pregătiți de Ainars Bagatskis au adunat înainte două victorii, 75-40 acasă cu Laguna Sharks și 93-88 la Brașov, fiind echipa cu cele mai multe capace în medie pe întâlnire (4.3). Alb-albaștrii sunt în top la intercepții (8.7) sau la recuperările ofensive (13.7), iar la linia de fault au adunat un procentaj de 78.6%. Trevon Allen (16.3 puncte), Keyshawn Feazell (7.0 recuperări) și Kwamain Mitchell (4.7 recuperări) sunt liderii lui Voluntari la principalele date statistice.

Patru întâlniri directe au avut loc între Rapid și CSO Voluntari până în prezent. Fosta deținătoare a Cupei României a câștigat trei dintre acestea, pe parcursul stagiunii 2021/2022 victoriile fiind clare. Anul trecut, Rapid a trecut în tur cu 98-76, iar Voluntari și-a luat revanșa în retur cu 90-86.

Confruntarea din Sala Rapid, de vineri seară (13.10), va fi în direct pe Digisport 3, Prima Sport 3 și FRB TV începând cu ora 19.00.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!