Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid încearcă să oprească seria negativă în deplasarea de la Timișoara

Rapid încearcă să oprească seria negativă în deplasarea de la Timișoara

Rapid București merge pe terenul celor de la SCM Timișoara în runda a 27-a din Liga Națională de Baschet Masculin, partida urmând să se dispute sâmbătă, 1 aprilie. Aceasta o să fie ultima deplasare pentru giuleșteni în Top 10.

Formația lui Tudor Costescu este într-o serie de patru înfrângeri la rând, două dintre acestea venind pe teren propriu. La cel mai recent joc, Rapidul a pierdut la Constanța în ultimele secunde, 78 la 79. Rezultatele nefaste ale bucureștenilor din ultima perioadă au deschis lupta pentru poziția a treia la finalul sezonului regulat, CSO Voluntari având același număr de înfrângeri ca și Rapidul (7), vicecampioana fiind cu un meci mai puțin disputat.

Timișoara și-a trecut în cont a doua victorie în ultimele trei partide din Top 10, dupp 80-69 la Craiova, într-un meci în care alb-violeții au revenit de la -14. Igor Kesar a ieșit în mod special în evidență cu 25 de puncte și 6 recuperări, în double figures aflându-se și Ilija Djokovic, Adam Mirkovic, respectiv Nikola Gajic. Rezultatul a dus formația bănățeană la 5-11 bilanț.

Partida tur a reprezentat ultimul succes al Rapidului în faza secundă, giuleștenii impunându-se pe 13 martie acasă cu 88 la 78, la capătul unui joc în care Alex Olah a fost MVP-ul echipei (19 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive).

Între cele două formații este o diferență mare la nivelul punctelor marcate în medie în Top 10, Rapid fiind pima la acest capitol (84.3), iar Timișoara ultima (70.6). Aceste echipe sunt printre cele mai slabe la recuperări în faza secundă, doar Dinamo fiind sub ele, iar la assist-uri Rapid are din nou un avantaj (20.4 – 15.0). Giuleștenii sunt mai preciși atât la două, cât și la trei puncte, în cel din urmă caz nefiind departe de 40% procentaj.

Tyler Stone continuă să fie unul dintre cei mai buni marcatori în faza a doua, americanul având 20.3 puncte în medie pe meci, iar de la Timișoara se remarcă Igor Kesar (15.5) la acest capitol. Jay Threatt a adunat 27 de assist-uri în patru partide pentru Rapid, având 6.7 în medie, iar Demitrius Conger este unul dintre jucătorii cei mai eficienți în Top 10 la aruncările din acțiune.

Jocul de la Timișoara va avea loc sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 18.30 și o să fie în direct pe FRB TV.

*foto: Facebook Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!