Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid încheie turul primei faze a Ligii Naționale cu o deplasare pe terenul Lagunei București

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
17.11.2023

Rapid încheie turul primei faze a Ligii Naționale cu o deplasare pe terenul Lagunei București

Rapid București caută să își continue forma foarte bună din campionat. Formația giuleșteană va juca în ultima etapă a turului din Conferința A împotriva celor de la Laguna București. Confruntarea este programată sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 18:00

Gazda confruntării din prima zi a acestui weekend va fi Laguna București. Rechinii traversează o formă dezastruoasă în acest sezon. Până la acest moment, rechinii nu au bifat vreun succes, pierzând de șapte ori în campionat și de două ori în Cupa României.

Sezonul bucureștenilor a început cu meciurile din primul tur al Cupei României. Acolo, elevii lui Milan Minic au fost repartizați în grupa E, organizată la Brașov, alături de Corona și CSO Voluntari. Diferența totală de scor din cele două eșecuri a fost de 68 de puncte.

După acestea, au urmat trei eșecuri în LNBM la minim 25 de puncte. Echipa s-a redresat cât de cât în următoarele etape, pierzând la -5, -11 și -4 în fața celor de la CSM Târgu Jiu, CSM Galați și Corona Brașov. În etapa recentă, alb-albaștrii au cedat la Cluj în fața campioanei en-titre, cu 100-67.

Thomas Smallwood este cel mai bun jucător al Lagunei în acest sezon, fiind atât cel mai bun marcator (15.4 puncte pe meci), cât și cel mai bun recuperator (6.9 recuperări pe meci). La pase decisive se remarcă Stefan Mitrovic, cu o medie de 4.6

De cealaltă parte, Rapid traversează o formă foarte bună în LNBM, având cel mai bun bilanț din Conferința A. Doar U-BT Cluj stă mai bine decât echipa din Giulești, care are un bilanț de 6-1 și cinci victorii la rând. Unicul eșec a venit chiar în fața Șepcilor Roșii.

După meciul din BTarena, alb-vișiniii au obținut două victorii la rând în preliminariile pentru FIBA Europe Cup, dar au ratat calificarea în grupe după ce au pierdut cu Sabah Baku în ultima etapă, cu scorul de 71-90. Elevii lui Tudor Costescu au fost la un pas de a trece mai departe din postura de lucky-loser.

După disputa cu azerii, Rapid a câștigat două meciuri consecutive în prelungiri: acasă cu CSO Voluntari și în deplasare cu SCM Timișoara. Următoarele trei victorii au fost ceva mai confortabile, iar bucureștenii le-au învins pe Dinamo București, CSM Târgu Jiu și CSM Galați la o diferență totală de 80 de puncte.

Sayeed Pridgett este MVP-ul rapidiștilor în această stagiune și totodată din întreg campionatul, remarcându-se prin mediile de 21 de puncte și 5.1 assist-uri. La recuperări, liderul echipei este Toarlyn Fitzpatrick, cu o medie de 7.6

Disputa dintre Rapid București și Laguna București este programată sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 18:00 și poate fi urmărită în exclusivitate pe FRB TV.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!