Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid întoarce de la -13 la Pitești și se califică în semifinale

Rapid întoarce de la -13 la Pitești și se califică în semifinale

Rapid București s-a calificat în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin după o revenire spectaculoasă în Pitești Arena, giuleștenii impunându-se cu 75-72 marți seară (18.04) și au închis seria în minim de meciuri. Tyler Stone, principalul marcator al campionatului, nu a evoluat pentru Rapid în această confruntare.

Pitești: CJ Wilson, Mihai Măciucă, Tudor Fometescu, Joe Lawson, Nikola Jevtovic

Rapid: Jay Threatt, Mladen Jeremic, Tudor Gîrbea, Demitrius Conger, Alexandru Olah

Ambele echipe au avut câte un coș de la distanță în primele două minute, Rapid fiind cea care a condus inițial cu 3-8 în Pitești Arena. Gîrbea a avut un three-point play prin care diferența a urcat la șase puncte și Wilson a răspuns cu o triplă la 7-11, apoi același fundaș al Argeșului continua să reducă din handicap. Threatt a avut încă o reușită din spatele arcului de cerc și Wilson nu s-a lăsat mai prejos, fundașul fiind secondat cu un coș marcat de către Jevtovic la 16-17, pentru ca nu după mult timp Jeremic să păstreze procentajul solid pentru Rapid la aruncările de afară. Giuleștenii au mers la cel mult +7 pe finalul sfertului și aveau 20-27 după 10 minute.

Massey a înscris coșuri consecutive și a ajutat-o pe FC Argeș să înceapă cu 7-0 în primele două minute din al doilea parțial, situația de pe tabelă fiind egală pentru câteva secunde. Conger și-a împărțit perechea de libere la 27-30 și Lawson a răspuns cu un layup, fiind și faultat pe aruncare, iar între timp oaspeții au cerut time-out. Jevtovic o ducea pe FC Argeș la 34-32 cu peste patru minute rămase din prima repriză, de unde a urmat o perioadă mai bună pentru Rapid și Dorneanu a înscris de la distanță pentru 38-42, scorul pauzei fiind 41 la 43, Fometescu având o aruncare ratată în ultimele secunde.

Diferența a devenit rapid de opt puncte cu reușitele lui Jeremic (41-49) și FC Argeș prindea apoi un run de 9-0, cu reușita lui Lawson scorul devenind 50-48. Rapid a replicat imediat cu cinci puncte consecutive și la jumătatea sfertului trei s-a aflat în avantaj, Fometescu egalând cu un coș de la distanță (53-53) și Threatt îi forța pe amfitrioni să ceară ulterior un timp de odihnă. Argeșul a venit la conducere cu noi coșuri de trei puncte și era 61-55, parțialul terminându-se cu 65-55 în dreptul formației viola, gazdele având un run de 12-0 în partea a doua a acestui sfert.

Seria piteștenilor a continuat și Threatt avea să oprească o perioadă de aproape șapte minute fără punct marcat pentru Rapid (68-58), FC Argeș oferind apoi replica și s-a mers din nou la o diferență formată din două cifre. Olah și Threatt au redus handicapul la o singură posesie, cel din urmă restabilind egalitatea cu liberele de la 70-70, iar Barovic îi ducea pe giuleșteni în față. Argeșul a avut șansa victoriei în ultimele secunde, dar Wilson a ratat încercarea de trei puncte și oaspeții au câștigat cu 72 la 75, scor stabilit cu liberele lui Jeremic.

Rapid merge în penultimul act, acolo unde se va duela cu U-BT Cluj-Napoca. Ambele echipe au reușit să închidă seriile din prima rundă în minim de meciuri.

Jay Threatt a avut 18 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții pentru Rapid, Mladen Jeremic (15 puncte, 4/6 de afară, 3 recuperări) și Demitrius Conger (14 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive) fiind următorii marcatori.

CJ Wilson a replicat cu 20 de puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții, Bruce Massey a avut 15 puncte și 6 recuperări, iar Nikola Jevtovic a contribuit cu 14 puncte și 5 recuperări.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!