Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid învinge Steaua, după ce a fost aproape să irosească un avantaj de 16 puncte

Rapid învinge Steaua, după ce a fost aproape să irosească un avantaj de 16 puncte

Rapid a câștigat derby-ul bucureștean cu Steaua, într-un meci din etapa a 19-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Giuleștenii și-au creat un avantaj de 16 puncte în sfertul decisiv, pe care au fost aproape să-l irosească dar la final s-au impus cu scorul de 92-89 în partida desfășurată în această seară, 7 februarie, în Sala Rapid.

Primul sfert a fost unul echilibrat. Rapid s-a desprinsla 6 lungimi după tripla lui Bogdan Sandu. Steaua a reușit să egaleze până la jumătatea actului inaugural. Finalul le-a aparținut din nou gazdelor iar Erik Copes stabilea scorul la finalul primelor 10 minute cu un buzzer-beater, 21-15. Actul secund a început cu un three-point-play al lui Terrell Carter. Tot pivotul american a fost următorul marcator cu o piruetă de efect. Bogdan Sandu a replicat pentru giuleșteni din apropiere. Steliștii au beneficiat de un antisportiv, dar nu au reușit să treacă în avantaj și scorul era 25-24. Rapidiștii au replicat apoi cu 4 puncte la rând. La jumătatea meciului se consemna cea mai mare diferență din meci, de 7 puncte în favoarea gazdelor. Giuleștenii au irosit ușor câteva atacuri și scorul se strângea din nou, 33-32, după o nouă reușită a lui Carter. Gazdele s-au desprins puțin din nou dar Vragovic cu două triple într-un minut făcea ca scorul să fie egal, înaintea ultimului minut din prima repriză. Rapidiștii au revenit în avantaj până la pauză când se înregistra scorul de 43-40.

Repriza secundă a început cu un antisportiv, dar steliștii s-au ales doar cu liberele marcate de Carter. Giuleștenii au răspuns bine și au dus scorul la 49-44. Vragovic a răspuns cu un coș de la distanță. Rapidul a avut o perioadă bună și s-a distanțat la 8 lungimi. Konjevic a replicat cu 5 puncte la rând, ca mai apoi Vragovic să egaleze la 58. Brosser a oprit seria oaspeților cu o triplă. Până la finalul sfertului cele două echipe au mers umăr la umăr iar scorul era 67-63, după un nou sfert încheiat cu coș de gazde, prin Swopshire de această dată. Rapid a început actul decisiv cu 7 puncte la rând și pentru prima dată diferența era formată din două cifre. Carter, revenit pe teren cu 4 greșeli personale, a oprit seria gazdelor. Swopshire a fost protagonistul unei faze amuzante, după ce și-a marcat un autocoș în încercarea de a recupera. El s-a revanșat imediat cu un coș de 3 puncte la celălalt panou. Rapidul a prins viteză și a dus scorul la 82-67. Speranța s-a reaprins în tabăra stelistă după ce au venit la 10 puncte în urmă când mai erau fix 2 minute de joc. Konjevic a marcat 4 puncte în următoarele 30 de secunde și finalul de meci se anunța aprins. Giuleștenii au avut mari probleme în a duce mingea în terenul advers. Steaua a venit la 2 puncte când mai erau 17 secunde. Bookert a ratat o liberă și mai erau doar 3 puncte în favoarea Rapidului cu 11 secunde rămase pe ceas. A fost ultimul punct marcat al meciului, care se încheia cu scorul de 92-89.

Devon Bookert a fost omul meciului cu 23 de puncte, 6 pase decisive și 4 recuperări. Jordan Swopshire a reușit 19 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive. Nikola Stanojevic a venit de pe bancă cu 15 puncte, în timp ce Jagan Mosely și-a trecut în cont 14 puncte, 9 recuperări și 5 pase decisive.

Karlo Vragovic a fost cel mai bun stelist cu 23 de puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive. Davor Konjevic marcat tot 23 de puncte plus 2 recuperări și o pasă decisivă. Terrell Carter a încehiat cu 20 de puncte și 8 recuperări, dar și 5 greșeli personale.

foto: sportpictures.eu

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Degeaba v a dat
    Voluntariul meciul daca nu sunteti in stare sa bateti rapidul. Penibili. Sper sa nu intrati in playoff, sau stai, mai bine intrati de pe locul 8. Va asteptam cu drag.

    cu 2 ani în urmă (08.02.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!