Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid produce surpriza etapei și învinge Craiova

Rapid produce surpriza etapei și învinge Craiova

Rapid București a administrat primul eșec al stagiunii pentru SCM U Craiova. Echipa din Giulești s-a impus pe teren propriu într-un meci desfășurat astăzi, 24 octombrie, cu scorul de 81-79, la capătul unei reprize suplimentare de joc.

Partida din Grant a debutat favorabil echipei gazdă, care se desprindea la 7 lungimi după 4 minute scurse de pe tabelă, grație unei triple venite de la Swopshire. În partea a două a sfertului, Craiova a reușit un parțial de 11-2. În ultimele 90 de secunde din actul inaugural doar Luca Vasile a mai marcat, de la mare distanță, stabilind scorul după 10 minute de joc, 21-20 pentru Rapid.

Actul secund a început tot cu o triplă  rapidiștilor, pe mâna lui Hope. Olisemenka a răspuns cu un three-point-play. Echieple au mers din 3 în 3 și Troy Franklin a marcat un coș de 3 puncte prin care Craiova trecea în față, 26-24. Rapidiștii au revenit în avantaj până la jumătatea sfertului și chiar puneau 2 posesii în plus pe tabelă, 33-28. Jocul a fost santrenant în conitnuare dar și destul de tensionat, mai ales între Hope și Papantoniou. Rapid a rămas la conducere pe tabelă până la intrarea la cabine, scor 42-36.

Troy Franklin a fost primul marcator din repriza secundă, cu o aruncare de la distanță. Luca Vasile a replicat pentru gazde cu o aruncare asemănătoare. Jocul a continuat într-o notă echilibrată, fără multe puncte însă pe tabelă. Rapid își păstra avantajul de la pauză în prima parte a sfertului trei, scor 49-43. Oltenii au abuzat de aruncările de la 3 puncte și nu au mai marcat o perioadă bună de timp. Gazdele au răspuns bine și au reușit să ducă scorul la 56-43 la intrarea în ultimul minut din această secvență de joc. Robinson a marcat după mult timp pentru Craiova dar Swopshire făcea ca diferență să se mențină și înaintea actului decisiv, 58-45 pentru Rapid.

Craiova a reușit să înscrie la acțiune după reluarea jocului. Oltenii au topit 7 puncte din deficit în 90 de secunde și Marius Bulancea era nevoit să ceaeră time-out.  Giuleștenii nu au marcat în primele 3 minute din ultimul sfert dar Craiova nu a trecut în față, chiar dacă  a beneficiat de un fault antisportiv. Hope și Copes au dus scorul apoi la 61-56. Oltenii au început din nou să forțeze de la distanță, fără prea multă precizie și Rapid s-a dus la plus 8 pe tabelă. Gavriloaia a oprit seria fără coș de distanță pentru ospeți și scorul ajungea la 66-61, cu mai puțin de 4 minute rămase din meci. A fost declicul pentru olteni, care au reușit să treacă în față când mai erau 90 de secunde din meci. Mosely a egalat după o vizită la linia de libere. Troy Franklin a vrut prea mult, să marcheze de la peste 8 metri dar posesia mergea la Rapid cu 25 de secunde înainte de final. Copes a ratat ultima aruncare a meciului, care mergea în prelungiri după scor egal, 67-67.

Qualls a marcat primele puncte de la linia de libere în repriza suplimentară. Swopshire a egalat, după o recuperare ofensivă. Americanul înscria și de la distanță și Rapid era în avantaj.  Tot rapidistul ducea scorul la 73-69. Qualls răspundea rapid cu o triplă pentru olteni iar Hawley schimba conducerea. Luca Vasile cu o triplă și Hope cu o liberă au dus scorul la 77-75 pentru echipa lor. Oltenii au pierdut posesia iar Cohee marca simplu pe contraatac când mai rămâneau doar 14 secunde pe tabelă. După time-out, oltenii au marcat rapid de 3 puncte. Cohee a fost perfect de la linia de fault. Rapidiștii au faultat pentru a nu le oferi șansa oltenilor să marcheze de la distanță. Hawley a marcat prima liberă, pe a doua a ratat intenționat dar rapidisștii nu au putut recupera și mingea a ieșit în afara terenului, cu posesie pentru oapseți. Hawley a avut ultima aruncare, una dificilă de la 3 puncte dar nu și-a atins ținta. Rapid a învins astfel Craiova cu scorul de 81-79.

Jordan Swopshire a fost omul meciului cu 22 de puncte și 5 recuperări. Michael Hope a reușit 18 puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări. Luca Vasile a contribuit cu 14 puncte și 2 recuperări iar Eric Copes a totalizat 10 puncte și 17 recuperări.

Troy Franklin a terminat cu 20 de puncte și 8 pase decisive. Michael Qualls a fost aproape de triple-double după 15 puncte, 10 recuperări și 8 pase decisive. Hawley a adăugat cu 15 puncte și 12 recuperări iar Robinson cu 11 puncte și 6 recuperări.

*foto: Facebook – Rapid București

10 comentarii la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Da,
    Pentru cine nu a vazut meciul,pare o surpriza dupa un meci dramatic.Realitatea este insa alta,din pacate o facatura grosolana,marca inregistrata a asa zisului management craiovean,cunoscut si recunoscut in toata tara de cei ce au legatura cu fenomenul.Rapid a jucat foarte modest,noi nu am avut o zi neagra asa cum chiar am prins la Sibiu,pur si simplu NU AU VRUT!La asta s-a adaugat,tot in stilul consacrat,si un arbitraj mai mult decat penibil,in frunte cu aceasta catastrofa plina de frustrari,pe nume Ciprian Stoica,cu sugestivul sau nume de scena,"Pelicanul"!
    Altminteri se confirma niste prestatii pe persoana fizica,Olisemeka e paralel cu acest sport,iar Papastratos e in afara oricarei forme sportive,cum remarca plin de umor un confrate de forum,o fi fost adus sa ii faca gratarele antrenorului,conationalul sau!
    In concluzie.o mascarada de uitat cat mai repede!

    cu 2 ani în urmă (25.10.2021)
    • zoki:

      ...
      Nu știu la ce meci te-ai uitat,. Mai degrabă, Olisemeka e un fel de acarul Păun. Jucătorii care au îngropat echipa au fost Gavriloaia și Qualis. As spune ca și rotația propusa de antrenor a fost destul de dubioasa. De la Qualis chiar aveam pretenții. Nici la juniori nu am văzut un jucător sa comita de atâtea ori, abaterea de pași...

      cu 2 ani în urmă (25.10.2021)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @zoki
      Chiar daca aveai o opinie cam pe langa subiect eram dispus sa ti-o ascult,dar daca ma iei si peste picior dupa ce bati campii,ma obligi sa iti spun direct si cu precizie:privesti degeaba sportul asta,ca nu intelegi nimic din el!

      cu 2 ani în urmă (25.10.2021)
    • zoki:

      ..
      Idem despre comentariile tale!

      cu 2 ani în urmă (25.10.2021)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      ))))))))))
      Evident,era prea mult pentru tine sa le pricepi!

      cu 2 ani în urmă (25.10.2021)
    • zoki:

      ...
      Bai băiatule, tu de câțiva ani o ții langa cu Toma și managementul defectuos... ai rămas încremenit în proiect. Nu stiu ce poate înțelege un observator neutru, dar tu chiar ești pe lângă subiect, atunci când tragi concluzia ca, citez: NU AU VRUT! Citesc cu drag comentariile altor suporteri ai altor echipe. Ale tale sunt pur și simplu, penibile...

      cu 2 ani în urmă (25.10.2021)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      zise Ion,ca e si el om...
      Mai Minotaure,inteleg ca stai bine pe reevaluare,ca tot e la moda si restul nu conteaza,bani sa iasa,dincolo de ceea ce s-a vazut cu ochiul liber ia si citeste liniile statistice ale celor mentionati,inclusiv sau mai ales rubrica +/-,ca sa te dumiresti cat delirezi,si cu asta am incheiat cu tine,ti-am alocat mult mai mult timp decat era cazul.

      cu 2 ani în urmă (26.10.2021)
    Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    Craiova
    Fara a fi rautacios, dar pana acum Craiova mi s-a parut doar o echipă foarte atletica, plina de energie si atat! Nu am vazut meciul de azi, dar am vazut dubla cu Oradea din cupa si meciul cu Sibiu. Dupa aceste neciuri Oradea a avut 3 accidentati ( Paliukenas, Richard su Holt) iar Sibiul unul (Tohantan) . Poate ca nu a fost la toti vina jucătorilor de la Craiova, dar
    In doua situatii a fost exagerata reactia: la Holt si la Tohatan. Aceste doua interventii puteau avea urmari foarte grave. Eu respect un baschet mai "barbatesc" dar totusi trebuie sa respectam adversarii. Nu e normal sa avem intervenții care pun in pericol cariera unui jucator!

    cu 2 ani în urmă (25.10.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @23
      Ce pot să-ți spun cu certitudine, e că faultul lui Franklin la Lucas (la 10m de mine) a fost cât se poate de intenționat în căutarea accidentării adversarului. Absolut mizerabil...

      cu 2 ani în urmă (25.10.2021)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      @gyke
      Asta spun si eu. A fost exagerata reactia jucatorilor care au faultat nu a celor faultati. Atat faultul la Tohantan (clar intentie) cat si cel la Holt (am crezut ca ii rupe genunchiul) au fost facute cu rea-intentie. Nu isi au locul pe un teren de baschet

      cu 2 ani în urmă (25.10.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!