Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid revine de la -14 și câștigă deplasarea de la Târgu Mureș

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
23.03.2024

Rapid revine de la -14 și câștigă deplasarea de la Târgu Mureș

Rapid București a reușit o revenire impresionantă în deplasarea cu CSM Târgu Mureș pentru a ajunge la un bilanț de 7-9 în Top 10 al LNBM. Feroviarii s-au impus cu scorul de 76-79, după ce au fost conduși și la 14 puncte. Mureșenii au 5-11 pe linia de clasament.

CSM Târgu Mureș: Jonathan Person, Mladen Jeremic, Goran Gajovic, Ioan Borșa, Szabolcs Santa

Rapid București: Alex Hunter, Sayeed Pridgett, Tudor Gîrbea, Paulius Petrilevicius, Ben Altit

Gazdele au început în forță confruntarea, cu reușite de două puncte ale lui Gajovic și Santa. Hunter a adus primele puncte ale feroviarilor, de la semi-distanță, înainte ca Jeremic să se treacă și el pe lista marcatorilor. Petrilevicius și Altit au punctat pe rând de sus, iar Pridgett i-a adus pe feroviari la conducere, la 8-9. Santa și Gajovic au întors rapid situația. Hunter a egalat cu prima triplă a serii. Nistor, Gajovic și Jeremic au dirijat un run de 9-3 al mureșenilor, care conduceau cu 21-15 după 10 minute.

Nistor a mărit diferența cu alte trei puncte din spatele arcului de cerc. Hunter și Lowrance au punctat apoi din interior, pentru ca Gîrbea să se treacă și el pe lista marcatorilor de afară. Lowrance i-a răspuns cu aceeași monedă, iar Nistor a construit pentru prima oară o diferență de două cifre, 31-20. Gîrbea a răspuns cu aceeași măsură. Șomăcescu și Pridgett au apropiat echipa din Capitală la o singură possie, 33-30. Person a replicat imediat pe pătrundere, înainte ca Gajovic să reușească la rândul său un coș cu fault. Șomăcescu a reușit un coș de afară, prin care ducea scorul la 40-35. Cu toate acestea, diferența avea să se dubleze până la pauza mare, când scorul era 47-37.

Șomăcescu a lovit primul în repriza secundă. Santa a răspuns imediat, iar Jeremic a mărit avansul cu un coș de trei puncte. Altit și Pridgett au reușit să readucă diferența în single-digits, 53-44. Nistor a continuat evoluția bună cu un layup și un coș de trei puncte. Baschetbaliștii autohtoni au impresionat și în următoarele momente. Dorneanu a reușit apoi două coșuri de trei puncte. Altit a urmat exemplul colegului său în momentele următoare.

Nistor a deblocat sfertul al patrulea cu un nou coș de trei. Altit și Jeremic s-au duelat în layup-uri. Pridgett și Petrilevicius au păstrat ecartul de cinci puncte de recuperat față de adversari. Deficitul a ajuns la o posesie datorită lui Gîrbea. Altit a continuat run-ul alb-vișiniilor. Israelianul cu cetățenie română i-a adus pe oaspeți în avantaj. Pridgett a reușit să construiască o diferență de două posesii, 72-77. Bucureștenii aveau să își păstreze calmul pe final și s-au impus cu 76-79.

Sayeed Pridgett a ieșit la rampă cu 18 puncte, 7 recuperări și 4 assist-uri. Ben Altit l-a urmat cu 16 puncte, 5 recuperări și 4 assist-uri. Tudor Șomăcescu a adus 11 puncte de pe bancă. Vlad Nistor și Mladen Jeremic au avut câte 16 punct pentru mureșeni.

În runda următoare, Rapid București primește vizita celor de la CSU Sibiu. CSM Târgu Mureș are un meci de foc în deplasare, cu Corona Brașov.

*foto: Facebook/Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!