Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid și Steaua se duelează într-un derby bucureștean în Liga Națională

Rapid și Steaua se duelează într-un derby bucureștean în Liga Națională

CS Rapid București și CSA Steaua București se vor afla față în față luni, 7 februarie, în ultimul meci al etapei a 19-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Rapidiștii au cinci eșecuri la rând în LNBM, ultima victorie datând din 11 decembrie 2021, atunci giuleștenii impunându-se cu 94 la 86 pe teren propriu în fața lui CSU Sibiu. Nou-promovata venea și în acel moment după o serie de cinci înfrângeri.

Steaua a reușit să producă surpriza în restanța cu CSO Voluntari din etapa a 13-a, „militarii” trecând la limită de adversari, 87-85. Roș-albaștrii au oprit o serie de zece victorii în Liga Națională în care s-a aflat Voluntariul, Zarko Djuric având o contribuție decisivă în acel succes, cu un capac aplicat lui Thompson cu patru secunde înainte de final.

Poziția din clasament este de partea Stelei înaintea derby-ului cu Rapid, KJ Jackson și compania având un bilanț de 8 victorii și 9 eșecuri până acum, de ajuns pentru locul 7, în vreme ce formația pregătită de Marius Bulancea stă pe ultima poziție cu 3-13.

Ambele formații se remarcă în mod special la un aspect statistic. Rapidul este echipa cea mai eficientă de la linia de fault, cu 76.4% în medie, iar Steaua are 2.8 capace în medie pe întâlnire, detaliul ce plasează formația roș-albastră pe 4 în această ierarhie.

Erik Copes (16.0 puncte, 11.1 recuperări) și KJ Jackson (18.1 puncte, 4.6 assist-uri) sunt liderii formațiilor lor la capitolele menționate.

În tur, Steaua a câștigat la o singură posesie diferență, 91-88, Jackson remarcându-se atunci cu 30 de puncte. Formațiile au contribuit pentru 74 de puncte din paint, Rapidul având la final procentajele mai bune atât din interiorul arcului de cerc, cât și de la distanță.

Partida din Sala Rapid o să înceapă la ora 18.00 și va fi transmisă în direct pe Digisport 3 și YouTube FRB TV.

*foto: Facebook Rapid București Baschet Masculin

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!