Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid trece de CSU Sibiu și ajunge la șapte victorii în Liga Națională

Rapid trece de CSU Sibiu și ajunge la șapte victorii în Liga Națională

Rapid București a putut să câștige în încheierea etapei a 10-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, 88-83 pe teren propriu duminică seara (11.12) în fața celor de la BC CSU Sibiu. Giuleștenii au oprit astfel o serie de două înfrângeri la rând în propriul fief.

Rapid: Josip Bilinovac, Matei Dorneanu, Chris Evans, Tyler Stone, Alex Olah

Sibiu: Gaston Whelan, Mirel Dragoste, Aurelian Gavriloaia, Roberts Blumbergs, Dallas Walton

Sibienii au fost în avantaj după atacurile de debut și Blumbergs scutura plasa pentru 2-6, rapidiștii replicând cu un run de 10-0 și Bilinovac finaliza cu dunk la 12-6, apoi Dragoste avea să oprească pe moment seria gazdelor. Dorneanu era și el precis din spatele arcului de cerc și Tomas Rinkevicius cerea time-out la 17-8 pentru Rapid, apoi CSU Sibiu putând să reducă pe unele atacuri până la 7 puncte handicapul. Ozkan finaliza pe contraatac la 21-16, diferența fiind de șapte lungimi după sfertul inaugural în dreptul bucureștenilor, 25-18, Kariniauskas înscriind ultimul coș, Rapid irosind o singură aruncare de două puncte în tot acest parțial.

Djordjevic putea să taie din handicap cu tripla sa de la 27-23, nu peste mult timp Sibiul apropiindu-se la două puncte cu layup-ul lui Gavriloaia (30-28), Kariniauskas și Walton fiind apoi următorii marcatori ai meciului. Stone găsea un răspuns din spatele arcului de cerc la 36-32, după ce trupa oaspete a putut reduce la un singur punct, Sibiul ratând apoi acțiuni pri care putea egala și Gîrbea refăcea un ecart de două posesii, 40-36. Prima repriză s-a încheiat cu liberele lui Evans și Rapid intra la cabine cu 47-41.

Rapidiștii au avut inițiativa la reluare, Kariniauskas marcând cinci puncte la rând și făcea 54-45, apoi cu reușitele lui Olah și Stone gazdele ajungeau la peste 10 puncte în față, același Kariniauskas înscriind la 59-47. Stone scutura plasa pentru +15 în dreptul Rapidului la jumătatea celui de-al treilea sfert, dar CSU Sibiu a putut să se apropie din nou și la 62-56 Tudor Costescu cerea time-out în urma triplei lui Basti Ionescu, apoi Mirel Dragoste puncta de la semi-distanță și handicapul scădea la patru puncte. Rapidiștii au putut să rămână la conducere pe finalul acestui parțial și aveau 69-66, Mouhamed Barro marcând în ultima secundă din căciulă pentru CSU Sibiu.

Două aruncări bune de la distanță pentru Rapid au forțat banca tehnică a Sibiul să ceară timp de odihnă la 75-68, Whelan găsind apoi replica pentru oaspeți. Stone a transformat două libere și menținea diferența de trei posesii, tot Whelan fiind precis pentru Sibiu și Gavriloaia înscria ușor pe un atac în viteză (77-76). Echipele au ratat atacuri consecutive după acest moment până la un three-point play pentru Evans, Kariniauskas dând Rapidului spațiu de respiro cu tripla de la 83-76. Evans punea opt puncte între într-un moment foarte important și în cele din urmă Rapid a putut să se mențină la conducere, impunându-se cu 88-83.

Rapid (7-2 bilanț) merge la Ploiești în runda următoare, iar CSU Sibiu (5-4) o să joace acasă cu CSM VSKC Miercurea Ciuc.

Vaidas Kariniauskas a ieșit în evidență în acest duel cu 28 de puncte, 6 recuperări și 4 assist-uri, următorii marcatori pentru Rapid fiind Tyler Stone (21 de puncte, 12 recuperări), Alex Olah (13 puncte, 8 recuperări) și Chris Evans (12 puncte, 4 pase decisive).

CSU Sibiu i-a avut în double figures pe Gaston Whelan (15 puncte, 8 assist-uri), Mirel Dragoste (14 puncte), Roberts Blumbergs (11 puncte) și Mouhamed Barro (10 puncte, 8 recuperări).

*foto: Bogdan Isailă

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Achiziție excelentă
    pentru Rapid. Kariniauskas mi-a plăcut din primele clipe la Cluj și mi-a părut rău cînd a ales Oradea. Rapidul arată foarte bine anul ăsta și ambițiile lui Costescu îi va duce sus. Eu îi văd cel puțin în semifinală. Sibiul a jucat astăzi peste așteptări și aceiași jucători care exasperau galeria, au arătat că probabil conducerea tehnică a tras în jos echipa. Dacă Gavriloaia, care jucase bine pînă pe final, nu rata 3 aruncări ușoare posibil să fi asistat la un final încins, de ce nu chiar la o surpriză.
    Una peste alta, unul dintre cele mai bune meciuri interne din această stagiune.

    cu 1 an în urmă (11.12.2022)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @Acs Titi
      Mi-a plăcut și mie rău de tot în scurtul timp cât a jucat la noi, achiziție foarte bună pentru Rapid, să vedem cum arată echipa lor în efectiv complet, fără accidentări, contra echipelor de top...

      cu 1 an în urmă (12.12.2022)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Mixed feelings
    Senzatia e ca am ratat o buna oportunitate, dar nu ma pot supara prea tare atunci cand valoarea superioara isi spune cuvantul. Mahnirea ramane tot la selectia extrem de proasta de jucatori si la incapacitatea de a face schimbari rapid. E clar ca singurii baschetbalisti straini sunt Whelan si Blumbergs, restul jumatati sau deloc. Ar trebui rapid inchise niste contracte si gasit variante mai bune, iar asta imediat. Lupta pentru top 5 e extrem de dura: Ploiesti 6-3, Craiova, Pitesti, Sibiu 5-4, toate se lupta pentru ultimele 3 locuri. Muresul pare sa fi incheiat aseara conturile, dar ramane o echipa periculoasa si posibil sa mai incurce.
    Revenind la noi, cred ca scenariul ideal ar fi renuntarea la 3 dintre jucatorii actuali si aducerea in schimb a 2. Dar feelingul e ca vom vedea maxim o schimbare...

    cu 1 an în urmă (12.12.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!