Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapidul câștigă pe teren propriu la revenirea în Liga Națională

Rapidul câștigă pe teren propriu la revenirea în Liga Națională

Rapid București a reușit să câștige partida de debut din acest sezon al LNBM, meci desfășurat pe teren propriu și câștigat în fața celor de la CSM Focșani, scor 84-77. Alb-vișiniii au reușit o cursă formidabilă de recuperare în ultimul sfert al meciului, după ce cu mai puțin de 9 minute rămase de jucat se aflau la 15 puncte distanță de adversari (58-73). Însă elevii lui Mihai Bulancea au terminat partida cu un parțial de 26-4.

Rapid București a început partida în formula Hope, Vasile, Cohee, Swopshire și Copes, în timp ce Focșaniul i-a avut în primul cinci pe Petrișor, Burlacu, Reljic, Pustahvar și Baker.

Aflați la revenirea în Liga Națională după 12 ani, giuleștenii au început mai bine partida jucată pe teren propriu. Swopshire a deschis balul cu o triplă, iar după două coșuri consecutive reușite de Copes, Rapid avea 8-4. Justin Baker și-a intrat însă în rol și până la finalul sfertului a marcat 10 puncte, iar vrâncenii conduceau după primele zece minute cu 23-12.

Tripla lui Pustahvar de la începutul sfertului doi a dus Focșaniul la 14 puncte (14-28), dar rapidiștii au avut o tresărire de orgoliu și au redus diferența la cinci puncte (34-39), după opt puncte consecutive marcate de Luca Vasile și coșul de trei al lui Swopshire. Însă finalul de sfert a aparținut din nou oaspeților, care au închis repriza cu un run de 8-2 (36-47).

La începutul celei de-a doua reprize s-au rezolvat și problemele cu transmisia pe FRB Tv și am putut urmări coșurile de 3 puncte ale lui Cohee și Hope care au adus gazdele la 5 puncte (46-51). Șase puncte consecutive marcate de Justin Baker au dus din nou Focșaniul la 11 puncte (50-61). Erik Copes a luat meciul pe cont propriu și a ținut Rapidul în joc, cu opt puncte consecutive. Coșul pe sirenă al lui Chatman a intrat cu panoul și a turnat plumb în ghete rapidiștilor (58-70).

Tot vrâncenii au pus primele puncte pe tabelă în sfertul patru, dar rapidiștii au venit tare pe turnantă, cu opt puncte consecutive (66-73), lucru ce l-a forțat pe antrenorul Mihai Petruț să ceară time-out. Henri Chatman a întrerupt seria rapidiștilor, dar Hope a ținut vie speranța rapidiștilor cu o nouă triplă (69-75). Au urmat apoi șase puncte consecutive ale rapidiștilor, prin Cohee și Copes, iar tehnicianul vrâncean a cerut din nou time-out, de data asta la 75-75. Copes a reușit apoi un capac și a adus Rapidul în avantaj la celălalt coș din assist-ul lui Hope (77-75). Wade Chatman a egalat însă la 77. Au urmat două atacuri ratate, pentru ca apoi Hope să aducă în sfârșit Rapidul din nou în avantaj (80-77). Jadon Cohee a reușit apoi un coș spectaculos cu care a asigurat victoria giuleștenilor. Scorul final al partidei a fost 84-77 pentru Rapid.

Erik Jerome Copes a terminat meciul cu 30 de puncte, 19 recuperări și +42 la eficiență și a fost cel mai bun om de pe teren. Printre remarcații de la Rapid s-au mai numărat Jadon Cohee a marcat 18 puncte, Michael Hope 14 puncte, 9 recuperări și 9 pase decisive iar Luca Vasile 11 puncte și 5 recuperări. De partea cealaltă Justin Baker a marcat 23 de puncte cu 5 pase decisive, Aliaksandr Pustahvar a înscris 21 de puncte și 5 recuperări, iar Henri Wade Chatman a terminat meciul cu 18 puncte și 6 pase decisive.

CSM Focșani va juca etapa viitoare acasă cu CSM VSKC Miercurea Ciuc, în timp ce Rapidul se deplasează pe terenul celor de la CSM Ploiești.

*foto: facebook Rapid București Baschet Masculin

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!