Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rareș Uță: „Anul acesta este complet diferit fiindcă vom juca pe trei fronturi”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
16.08.2023

Rareș Uță: „Anul acesta este complet diferit fiindcă vom juca pe trei fronturi”

BC CSU Sibiu s-a reunit luni, 15 august, în vederea startului pregătirilor pentru noul sezon competițional. Galben-albaștrii vor juca în FIBA Europe Cup în acest sezon, după ce în stagiunea 2022/23 au obținut medalia de bronz datorită succesului cu 3-2 la general din finala mică cu Rapid București.

Rareș Uță a fost unul dintre protagoniștii performanțelor lui CSU Sibiu în stagiunea precedentă. Revenit la jumătatea anului la echipa de pe malul Cibinului, pivotul român a avut medii de 11.4 puncte și 5.5 recuperări. Iată ce a declarat el după primul antrenament oficial al echipei:

„Un nou început de sezon în care venim după un an foarte bun, după ce am realizat o performanță foarte bună pentru echipă. Anul acesta e complet diferit fiindcă vom juca pe trei fronturi. Din fericire, zic eu, nucleul echipei a continuat, ceea ce este un lucru foarte bun, avem continuitate. Avem jucători români foarte buni acum că se aplică și noua regulă și rămâne să îi integrăm pe jucătorii noi, care arată foarte bine, au foarte multă experiență, sunt foarte talentați. Eu cred că dacă reușim să îi integrăm vom avea iarăși rezultate foarte bune. Sperăm să continuăm cu avântul, cu elanul și cu entuziasmul cu care am terminat anul trecut și să vedem cât mai multă lume la sală la primul meci de acasă.

Anul trecut am avut și un avantaj, fiind oarecum underdogs, deși eu cred că după ce am ajuns în play-off cam toată lumea și-a dat seama de ce eram capabili, iar acel factor surpriză s-a dus. Acum cu siguranță ne vor lua și mai în serios, iar noi va trebui să facem față și să arătăm că rezultatul de anul trecut nu a fost un accident și că locul lui CSU este aici sus, în elita baschetului românesc.”

CSU Sibiu va debuta în noua stagiune cu meciurile din primul tur al Cupei României împotriva celor de la CSM Constanța și CS Vâlcea 1924. Turneul acestei grupe se va disputa pe terenul Gladiatorilor din Tomis. În campionat, vulturii sunt repartizați în Conferința B, alături de CSM Oradea, SCM U Craiova, FC Argeș Pitești, CSM Constanța, CSM Târgu Mureș, CSM Petrolul Ploiești, CSM Focșani și CS Vâlcea 1924.

*foto: Facebook/BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!