Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rareș Uță și Tomas Rinkevicius critică dur arbitrajul: „A fost un show făcut de 3 persoane”

Rareș Uță și Tomas Rinkevicius critică dur arbitrajul: „A fost un show făcut de 3 persoane”

Sâmbătă, 20 aprilie, seria dintre CSU Sibiu și CSO Voluntari a continuat cu meciul 4 al sferturilor de finală din Liga Națională de Baschet Masculin. La scorul de 2-1 pentru galben-albaștri, alb-albaștrii au obținut o victorie necesară, scor 74-69, și au trimis seria în decisiv.

La finalul jocului, Rareș Uță, unul din cei mai importanți jucători ai sibienilor în această serie, a vorbit despre meci, unul în care a ieșit prematur cu cinci faulturi, și s-a plâns atât de arbitri, cât și de agresivitatea adversarilor:

Am rămas cu un gust foarte amar după această înfrângere. Echipa de la Voluntari și-a jucat șansa, ultima lor șansă, și au venit să ne bată, n-au venit să joace baschet. Au venit să dea în noi, să ne bată și, din păcate, responsabilii care trebuiau să aibă grijă să țină meciul sub control n-au făcut-o, dintr-un motiv sau altul. Mie nu îmi place să vorbesc despre asta așa că o să tac, e treaba altora să comenteze despre arbitri. Însă, din această cauză, uitați, și pe mine m-au împins și m-am lovit la picior, Barro, din păcate, și el a fost împins flagrant și s-a lovit la umăr. Sperăm să poată să joace luni (n.r. În cursul acestei nopți, CSU Sibiu a publicat un anunț legat de starea lui Mouhamed Barro, explicând că acesta ar putea fi indisponibil pentru restul sezonului). Îmi pare rău, însă mai este un meci. Și anul trecut a fost aceeași poveste și vom da totul ca să câștigăm și să facem dreptate pentru fanii noștri.

De asemenea, pivotul lui CSU Sibiu a postat și pe Facebook un mesaj, pe care între timp l-a șters, în legătură cu duelul cu Voluntari:

Și totuși, trăim în România... Meritocrația rămâne un vis frumos, chiar și în sport. Oricum nu cedăm.

Tomas Rinkevicius, antrenorul sibienilor, a declarat că în Sala Transilvania a fost „un show făcut de trei persoane”, făcând referire la cei trei arbitri: Alin Faur, Vlad Cotrobaș și Matei Bănică.

Despre baschet nu vreau să vorbesc. Astăzi oricine a fost în sală sau s-a uitat la meci a văzut că a fost un show făcut de trei persoane. Încă de la început, comunicarea lor cu mine a fost total diferită și nu vreau să vorbesc prea mult despre asta. Evident, nu este corect pentru echipa mea. Cred că suntem singura ligă din lume care joacă o serie de cinci meciuri tot la două zile. Nu știu unde putem găsi un alt exemplu, însă nu este normal, nu este despre sport. Nu este posibilă recuperarea, în special cu această rotație scurtă pe care o avem. Dar ce pot spune? Avem încă un meci, încercăm să ne recuperăm și vom fi pregătiți.

La finalul declarației sale, tehnicianul lituanian a spus câteva cuvinte și despre jocurile de la Voluntari și despre partida decisivă care urmează să aibă loc la începutul săptămânii următoare:

Cred că meritam să câștigăm ambele jocuri de la Voluntari. Cred că dacă nu ar fi fost greșeala crucială de arbitraj din ultimul minut al primului meci, când s-a dat goaltending, probabil că am fi terminat seria cu 3-0. Nu am zis nimic după primul joc dar acum, după meciul 4, trebuie să spun că nu a fost corect față de echipa din Sibiu. Vom încerca să ne recuperăm și să luptăm în ultima partidă.

Luni, 22 aprilie, Sala Gabriela Szabo din Voluntari va găzdui meciul decisiv al seriei dintre CSO Voluntari și CSU Sibiu.

*foto: BC CSU Sibiu

3 comentarii la aceasta stire:
  • ovidel :

    Banica
    Oare Matei Banica este "Matei Stelian Banica", fostul jucator al lui CN Aurel Vlaicu Bucuresti? (https://baschet.ro/liga-nationala-de-baschet-masculin/detalii-jucator/matei-stelian-banica/2795)

    Nu cred in coincidente, oare chiar e odrasla "celebrului", "ilustrului", "unicului" Stelian Banica din perioada de trista amintire? A vazut "tati" ca baietelului nu prea-i iese cu mingea si l-a indrumat spre o meserie "mai sigura", cea care l-a consacrat si pe el? :(

    cu 1 săptămână în urmă (22.04.2024)
    • BC CSU Sibiu mihaitha:

      Pai
      Faci bine ca nu crezi in coincidente.

      cu 1 săptămână în urmă (22.04.2024)
    Raspunde
  • Bihor :

    decisiv
    rinkievicius are dreptate si face bine sa se planga de arbitraj ... foarte slab arbitrajul, cu greseli majore de ambele parti, dar mai multe in favoarea voluntariului ... fiind dezavantajat in ultimul meci, e posibil ca sibiul sa primeasca un arbitraj in compensatie, ca sa se echilibreze balanta din punctul asta de vedere
    in schimb, nu poate invoca faptul ca se joaca din 2 in 2 zile, pe de o parte pentru ca si adversarul e in aceeasi situatie, iar pe de alta parte, ca voluntariul a intrat in seria asta direct dintr-un turneu cu 2 jocuri unul dupa altul, plus deplasarea ...

    cu 1 săptămână în urmă (22.04.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!