Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Reacția oficială a FRB, în cazurile SCM Timișoara și CSM Phoenix CSU Galați

Eduard Popa

Eduard Popa
19.06.2019

Reacția oficială a FRB, în cazurile SCM Timișoara și CSM Phoenix CSU Galați

frb phoenix scm timisoara

Federația Română de Baschet a anunțat deciziile care au fost luate în cadrul ședinței Consiliului General al FRB de marți, 18 iunie.

Una dintre cele mai importante decizii luate a fost cu privire la cele 16 echipe care vor participa în sezonul viitor de LNBM. Astfel, FRB a anunțat că 16 echipe au fost înscrise în acest sezon, dar două dintre au probleme mari. Este vorba despre SCM Timișoara și CSM Phoenix CSU Galați.

Dacă la SCM Timișoara situația era clară, despre CSM Phoenix CSU Galați site-ul nostru a scris, citând surse, că echipa ar putea fi retrogradată în Liga 1 sub CIS-ul CSM Galați și că formația Phoenix Galați ar fi dezafiliată.  Cu toate acestea, potrivit site-ului FRB, se pare că și CSM Phoenix va beneficia de aceeași clemență ca SCM Timișoara și mai are timp două săptămâni să plătească datoriile către FRB:

„1. Dl. Berceanu Dan, secretar general al FRB, a prezentat situatia celor 16 echipe inscrise in LNBM. Exista doua echipe, SCM Timisoara si CSM Phoenix CSU Galati, care au fost sanctionate de CD din 22.05.2019 si care au situatia incerta.

In cazul SCM Timisoara, Consiliul Director decide prelungirea termenului de achitare a datoriilor catre jucatori, conform deciziilor BAT, pana la data de 01.07.2019, urmand ca validarea participarii sa fie facuta la urmatoarea sedinta a Consiliului Director, in baza dovezilor de plata a datoriilor catre jucatori si a transei 1 din taxa de participare. Se aproba cu 11 voturi pentru si un (1) vot impotriva.

In cazul CSM Phoenix CSU Galati, Consiliul Director acorda termen pana la 01.07.2019 in vederea reglementarii situatiei datoriilor catre FRB. Se aproba cu 9 voturi pentru, un (1) vot impotriva si 2 abtineri.”

Așadar, dacă pe 1 iulie SCM Timișoara și CSM Phoenix CSU Galați nu își vor achita integral datoriile, ambele echipe nu vor mai lua startul în sezonul următor al LNBM.

*foto: facebook FRB

2 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca Ossiryss :

    frb
    Curat bazar, mermeleală, bâlci. Sunt aproape sigur ca niciunul dintre cele 2 cluburi nu-și va achita INTEGRAL datoriile pana la 01.07.2019, iar organul federal va da o noua decizie "a la malurile Dâmboviței", desigur una care sa creeze noi și noi precedente și sa umfle pânzele țeparilor din baschet.

    cu 4 ani în urmă (20.06.2019) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca Ossiryss :

    PS
    Și de ce ma rog frumos, doar excluse din LNBM și nu dezafiliate, de-a dreptul?

    cu 4 ani în urmă (20.06.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!