Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Returul Diviziei A la baschet masculin a fost adjudecat de CSU Ploiești

Adrian Micinic

Adrian Micinic
06.04.2012

Returul actualei ediții de campionat la nivel de Divizia A masculin a fost adjudecat de către CSU Asesoft Ploiești. Formația pregătită de către Vladimir Arnautovic a pierdut doar două partide, la Cluj și Timișoara, în drum spre un total de 26 dintr-un maximum posibil de 28.

Vicecampioana a escaladat patru poziții în retur găsindu-se pe locul al 4-lea la încheierea sezonului regulat. Prahovenii nu sunt singurii care au strâns un număr atât de important de succese. Gaz Metan a obținut 12 victorii, cu trei mai multe decât Timișoara, pentru a-i subtiliza prima poziție în clasament formației bănățene.

Iată clasamentul returului pentru cele opt echipe calificate în playoff:

 Pos   Echipă   V/Π  P   Pos Tur   Pos general 
1.  CSU Ploiești   12/2   26  8 4
2.  Gaz Metan Mediaș  12/2 26 4 1
3. CSM București 10/4 24 6 7
4. CSM Oradea 10/4 24 2 5
5. Energia Rovinari 9/5 23 9 8
6. BC Mureș 9/5 23 3 6
7. BC Timișoara 9/5 23 1 2
8. U Mobitelco Cluj  9/5*  23 5 3

În alcătuirea oricărui clasament în disciplina baschet, în caz de egalitate între două sau mai multe echipe departajarea se face prin alcătuirea unui clasament între echipele în cauză pe baza rezultatelor directe consemnate. Astfel, avem trei egalități:

1. CSU Ploiești are avantaj în fața lui Gaz Metan Mediaș datorită victoriei, scor 75-72, din meciul direct.

2. CSM București are avantaj în fața lui CSM Oradea datorită victoriei, scor 83-72, din meciul direct.

3. Energia Rovinari a învins pe BC Mureș, BC Timișoara și U Mobitelco Cluj totalizând șase puncte în clasamentul în patru. BC Mureș a adunat cinci puncte, BC Timișoara a strâns 4, iar U Mobitelco Cluj a terminat cu 3 puncte, pierzând împotriva celor trei.

Paradoxal, CSM București a avut al 3-lea bilanț în returul acestei ediții de campionat însă a retrogradat o poziție față de locul ocupat la jumătatea sezonului regulat. CSU Ploiești a escaladat patru poziții, Gaz Metan a urcat trei locuri, U Mobitelco Cluj a avansat două poziții, în vreme ce Energia Rovinari a urcat un loc. În schimb, celelalte patru echipe calificate în playoff au retrogradat cel puțin o poziție.

* U Mobitelco a jucat un meci mai mult decât celelalte echipe în retur. Campioana a susținut restanța cu BC Miercurea Ciuc, contând pentru prima jumătate a sezonului regulat

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca callycally :

    titlu
    De ce titlul e ca asesoft a castigat returul si nu Gaz Metan? Chiar daca esti suporter al prahovenilor, din moment ce 2 echipe sunt la egalitate, nu o poti omite pe cealalta.

    cu 12 ani în urmă (06.04.2012) Raspunde
  • suporteru lu peste :

    @cally
    Simplu, in meciul direct Asesoft a invins Mediasul :).

    cu 12 ani în urmă (06.04.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca callycally :

    @suporteru
    era vorba de numarul de victorii si numarul de infrangeri.

    cu 12 ani în urmă (06.04.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!