Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Reuşeşte Timişoara minunea? A mai făcut-o o dată! (actualizare)

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
11.12.2012

ACTUALIZARE

Antrenorul timişorenilor, Srdjan Jovanovic încearcă să nu facă o obsesie din cele 23 de puncte care trebuie recuperate şi îndeamnă la realism în meciul de deseară.

Nu vreau să pun o astfel de presiune pe elevii mei sau pe mine pentru că nu ştim cum va fi meciul. Putem spera, dar trebuie să fim realişti. Szolnok e cea mai bună echipă din Ungaria, joacă în Liga Adriatică, au un buget mai mare şi jucători mai experimentaţi. Le voi spune băieţilor mei să nu înceapă jocul cu gândul la cele 23 de puncte. Vrem să jucăm punct cu punct, posesie cu posesie şi să vedem la final care va fi scorul.

____________________

Deşi în mare parte a renunţat la gândul calificării în optimile FIBA EuroChallenge încă din runda a patra, atunci când a cedat acasă cu Szolnok, BC Timişoara păstrează încă matematic şanse de a merge în faza a doua a competiţiei. În ciuda faptului că are un raport de 1/4, trupa de pe Bega nu este încă eliminată!

Calculele calificării nu sunt deloc simple, dar ecuaţia se rezumă la următoarea situaţie: BC Timişoara învinge Szolnok la 23 de puncte, iar Kormend pierde cu Oldenburg. Astfel, Timişoara şi cele două formaţii maghiare au fiecare câte 8 puncte şi se face un clasament în "3" în care se iau în calcul doar meciurile dintre ele, mai precis coşaverajul. Tocmai de aceea, BC Timişoara are nevoie de o victorie la 23 de puncte.

În momentul de faţă, în acest clasament în "3", Kormend are +11, iar rezultatul său cu Oldenburg nu se adaugă. Szolnok are +6, iar BC Timişoara -11. Astfel, dacă bănăţenii aduagă "23" la coşaveraj vor avea la final +12, suficient cât să treacă peste Kormend.

Dacă matematic se poate, faptic va fi mult mai dificil. Szolnok a câştigat în tur, în sala C. Jude la 13 puncte diferenţă, 93-80, iar acasă e o redută greu de cucerit. În primul rând datorită atmosferei pe care o fac fanii maghiari. Să nu uităm însă că Szolnok participă şi în Liga Adriatică şi este campioana ultimilor doi ani în Ungaria. Misiunea băieţilor lui Srdjan Jovanovic nu va fi absolut deloc uşoară. Singurul lucru care ar putea ajuta ar fi faptul că maghiari au schimbat recent antrenorul, iar pe bancă a fost instalat austriacul Neno Asceric, iar acesta nu are prea mult timp la dispoziţie pentru acomodare.

În afară de acest aspect, timişorenii pot aduce în discuţie un argument care ar avea rolul să le alimenteze moralul. În urmă cu câţiva ani, BCM Elba Timişoara reuşea să treacă cu brio peste o astfel de încercare. Sub comanda lui Dragan Petricevic, Leii din Banat au reuşit minunea de a recupera o diferenţă foarte mare!

Se întâmpla în Liga Europei Centrale, pe 5 ianuarie 2010, într-o partidă pe teren propriu împotriva austriecilor de la Arkadia Traiskirchen Lions Viena. Bănăţenii aveau nevoie şi atunci, ca şi acum, de o victorie la cel puţin 23 de puncte pentru a-şi asigura calificarea în semifinalele competiţiei.

La finalul unui meci senzaţional, în faţa a peste 1000 de fani, elevii lui Petricevic au reuşit minunea! Au învins cu 91-62 (29 de puncte diferenţă!). E drept că era o altă competiţie, dar nici echipa Timişoarei de atunci nu avea forţa celei de acum.

Rămâne aşadar să vedem dacă Leii din Banat, care îl mai au din acel lot doar pe Dan Păltinişanu, vor avea puterea să reuşească o nouă minune!

foto: sport365.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!