Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Revanşă sau dejà‑vu ?

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
18.11.2012


Liga Națională

 Etapa 8

Sala Sporturilor, Giurgiu

Luni (19.11), ora 19:00

Digi Sport 3

3-4 Fișa meciului 5-2

Partida de luni seară, dintre CSȘ Giurgiu și "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca, trage cortina peste etapa a 8-a a Ligii Naţionale de Baschet masculin. Confruntarea este programată să se desfăşoare începând cu orele 19:00, la Sala Sporturilor din Giurgiu şi va putea fi urmărită în direct pe postul Digi Sport 3.

Dacă sezonul precedent nu se punea poblema echipei favorite şi, implicit, a învingătoarei, situaţia s-a schimbat radical în actuala stagiune. CSŞ Giurgiu s-a impus la Dobroeşti împotriva clujenilor, într-un joc ce a făcut parte din prima fază a Cupei României, scor 72-66. Desigur, respectiva victorie a fost consemnată la începutul sezonului, iar între timp relaţiile de joc s-au mai "sudat" între sportivii aflaţi la primul contract cu baschetul din România.

CSŞ Giurgiu vine după trei înfrângeri consecutive, iar o victorie ar însemna o gură de oxigen pentru elevii lui Chris Terrell. Formaţia de la malul Dunării s-a închinat în confruntările cu BC Mureş, CSM Bucureşti şi Energia Rovinari având un bilanţ general de 3 victorii şi 4 înfrângeri. Clujenii stau mult mai bine din acest punct de vedere, dispunând de o linie statistică formată din 5 victorii şi 2 înfrângeri.

În ceea ce priveşte lotul echipei oaspete, rămâne de văzut dacă Niksa Bavcevic va miza pe Steve Ross, recent refăcut, în confruntarea de luni seară. În acest caz, tehnicianul croat va trebui să renunţe la un alt sportiv străin din rotaţie, iar cele mai plauzibile variante ar fi Nakic sau Todorovic. Niciuna dintre soluţii nu ar fi bună din toate punctele de vedere, deoarece, dacă Nakic rămâne în afara lotului, atunci Niksa va avea un singur fundaş la dispoziţie, pe Wright, în timp ce absenţa lui Todorovic ar însemna o rotaţie mai scurtă sub panou, acolo unde clujenii nu stau deloc bine. Am putea lua în calcul şi o posibilă revenire a lui Chetreanu, ceea ce ar explica rămânerea lui Nakic în afara lotului, însă varianta prezentată este puţin plauzibilă.

Un alt aspect interesant ar fi modul de abordare al partidei din partea lui Chris Terrell. Va miza americanul pe o apărare zonă, un aspect rar întâlnit în tactica giurgiuvenilor? Va miza pe un joc sub panou, acolo unde clujenii au avut mari probleme? Sau va practica un joc rapid ca şi în partida din Cupa României, atunci când echipa sa a avut câştig de cauză? Răspunsul la toate aceste întrebări îl vom afla luni seară, începând cu orele 19:00.

Brigada de arbitri delegată să oficieze partida de la malul Dunării este formată din Alexandru Olaru, Alin Faur, Sorin Drugău, iar comisar delegat va fi Raduly Zoltan.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!