Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Revelațiile debutului de sezon din Conferința A se duelează în etapa a cincea

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
21.10.2023

Revelațiile debutului de sezon din Conferința A se duelează în etapa a cincea

CSM Târgu Jiu și Corona Brașov sunt cele două revelații ale Conferinței A din Liga Națională de Baschet Masculin. Acestea vor avea parte de un meci direct care va decide ce echipă ajunge la trei succese în debutul noului sezon din campionatul României. Confruntarea este programată sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 18:30.

Gruparea de sub Tâmpa nu s-a confruntat până acum cu tracul revenirii pe prima scenă a baschetului românesc. Elevii lui Ionuț Bâscoveanu au fost la un pas să se califice în sferturile de finală ale Cupei României, terminând turneul de calificare organizat pe teren propriu cu un succes (102-49 vs. Laguna București) și un eșec (61-80 vs. CSO Voluntari).

Startul în campionat nu a fost cel mai fericit pentru Corona, care a avut parte de meciuri cu Rapid București și CSO Voluntari, două dintre candidatele la medalii în acest sezon. Cu toate acestea, echipa a luptat admirabil pierzând la șapte puncte cu Rapid, 68-75, și la cinci cu CSO Voluntari, după o repriză de prelungiri, 88-93.

Etapa a treia a adus și primul succes, în fața unei alte echipe cu așteptări ridicate în această stagiune. Brașovenii au trecut de SCM Timișoara chiar pe terenul bănățenilor, cu scorul de 85-81, după un ultim sfert de poveste. Nou-promovata a confirmat această evoluție în runda următoare, învingând-o acasă pe Dinamo București cu 74-67.

Armin Cane este principalul marcator al echipei după patru etape, având o medie de 14.8 puncte pe meci. La recuperări cel mai bine stă veteranul Ousmane Barro, cu 7.3, în timp ce Brandon Anderson este principalul playmaker, cu 8 assist-uri pe meci.

De cealaltă parte, CSM Târgu Jiu nu a putut spera prea mult la obținerea unui loc în Final Eight-ul Cupei României, întrucât și-a pierdut ambele meciuri din turneul de calificare. Formația din orașul lui Brâncuși a fost învinsă de Rapid București cu 74-70 și de FC Argeș cu 88-80.

În LNBM, gorjenii au debutat cu o deplasare pe terenul lui Dinamo București. Alb-roșii au reușit să își adjudece acel succes, în ciuda faptului că primele trei sferturi au fost extrem de echilibrate, iar oaspeții au reușit să țină aproape. Aceștia au cedat în cele din urmă cu 78-65.

Echipa s-a redresat rapid și a reușit să lege două victorii. CSM Târgu Jiu s-a distrat cu CSM Galați în primul meci de acasă din acest sezon, reușind să câștige cu 94-75. A urmat apoi un test mai dificil, cu Laguna București, trecut cu brio însă de elevii lui Kresimir Basic, care s-au impus cu 82-77.

Liderii principalelor categorii de statistică din tabăra oltenilor sunt trei jucători sosiți în această vară: Arsenije Vuckovic la puncte, cu 16.5 în medie, Jalen Dupree la recuperări, cu 6 și Dimitrius Underwood la pase decisive, cu 8.

Confruntarea dintre CSM Târgu Jiu și Corona Brașov este programată sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 18:30 și poate fi urmărită în exclusivitate pe FRB TV.

*foto:

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!