Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rihards Kuksiks merge la Varese în prima ligă din Italia

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
03.11.2015

Rihards Kuksiks s-a despărțit de BCM U Pitești după numai șase partide disputate în Liga Națională de Baschet Masculin. Jucătorul leton și-a găsit un angajament mai bun în Italia, acolo unde a semnat pentru prim divizionara Pallacanestro Varese, după cum anunță agentul jucătorului.

În 6 partide Liga Națională, Rihards Kuksiks a strâns medii statistice de 16.3 puncte, 4.7 recuperări, 2.2 pase decisive, 0.8 intercepții și 1.7 mingi pierdute. În Cupa României, letonul a jucat 2 partide în care a avut medii de 11.0 puncte, 2.0 recuperări și 2.5 pase decisive.

În cariera sa, Rihards Kuksiks a mai evoluat la Valencia, Lagun Aro, Budivelnyk Kiev, VEF Riga, BK Jekabpils, Avtodor Saratov și BC Nizhny Novgorod. Kuksiks a bifat în cariera sa 7 partide în Euroligă și 14 în EuroCup.

Pallacanestro Varese ocupă locul 12 în prima ligă din Italia după primele 5 etape cu un record de 2 victorii și 3 înfrângeri. De asemenea, echipa italiană este angrenată în FIBA Europe Cup, acolo unde face parte din Grupa C alături de Falco KC Szombathely, Telenet Oostende și Sodertalje Kings.

La Pallacanestro Varese, Rihards Kuksiks va fi coleg cu Jevohn Shepard, jucător care a evoluat la rândul său în România pentru CSM București.

BCM U Pitești l-a înlocuit pe Rihards Kuksiks cu jucătorul ucrainean, Maksym Pustozvonov (mai multe detalii aici).

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!