Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rihards Kuksiks: „Rămâne pasiunea pentru baschet, indiferent de numele competiţiei”

Paul Olar

Paul Olar
26.08.2015

Rihards Kuksiks a devenit unul dintre cei mai importanți baschetbaliști care au fost transferați în Liga Națională. Balticul sosește direct din Euroligă, de la gruparea Nizhny Novgorod, alături de care a ajuns până în fazele superioare ale competiției.

Deși țara noastră nu are încă o reprezentantă la cel mai înalt nivel continental, Kuksiks spune că a luat “cea mai bună decizie posibilă” venind la Pitești.

„Mă simt foarte bine, marți a fost primul meu antrenament. Mi-am cunoscut şi eu colegii de echipă şi am făcut şi un prim antrenament cu domnul antrenor. Este important să ştiu şi eu ce se aşteaptă de la mine. Nu ştiu prea multe despre competiţia internă din România. Nu am multe informaţii despre acest lucru, am informaţii doar despre ţară în sine şi baschetul jucat de echipa naţională. Prea multe informaţii despre competiţia internă nu am, dar ştiu că aici, la Pitești, este o echipă puternică, o formaţie ce îşi doreşte an de an să termine cât mai sus în campionat. Cred că am luat cea mai bună decizie pentru mine. Am ales să vin la Piteşti pentru că îmi pot demonstra valoarea, pot să joc mai multe minute şi pot să ajut echipa. Pot să spun că Piteştiul poate să fie o oportunitate de a mă remarca”, a precizat baschetbalistul, conform scmpitesti.ro.

Referitor la aventura în Euroligă, Rihards a vorbit la superlativ, dar evidențiază dorința de a practica sportul cu mingea la coș, indiferent de întrecere.

„Este ceva pur şi simplu extraordinar, nu este competiţie mai importantă în baschetul european decât Euroliga. Cu toate acestea, baschetul este acelaşi oriunde. Poţi să joci într-o sală cu 20.000 de locuri sau într-o sală cu locuri mai puţine, aşa cum avem la Piteşti. Acest sport este acelaşi. Rămâne pasiunea pentru baschet indiferent de numele competiţiei sau a adversarului.”

Letonul are obiective mărețe la Pitești și chiar țintește un nou titlu, după o pauză de peste un deceniu.

„Îmi doresc să avem un parcurs foarte bun şi să îmi ajut foarte mult echipa. Vreau să fim sănătoşi şi la finalul campionatului să ajungem cât mai sus, să ieşim campioni”, a dezvăluit sportivul, conform sursei precizate anterior.

*Foto: scmpitesti.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Go!
    Bun venit! Super jucator, sper sa joace pentru echipa si nu pentru statisticile proprii! Daca se va pune in slujba echipei sunt sigur ca va face treaba buna!

    cu 8 ani în urmă (26.08.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    wow
    Ceva f frumos la pitesti.de la inceput m.a mirat aducerea antrenorului,apoi ron ross,mladenovic si acum kuksiks.un jucator care reprezinta nu numai trecutul ,asa cum ne.am obisnuit in liga noastra, dar si prezentul si probabil si viitorul baschetului european.nu putem decat sa.i multumim ca a ales sa vina la pitesti.

    cu 8 ani în urmă (26.08.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!