Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Robert Sarovic, pivotul în jurul căruia a gravitat jocul Timişoarei cu OKK Belgrad

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
16.11.2011

Sarovic a fost inepuizabil şi a ajutat echipa în ambele faze ale jocului. A reuşit 24 de puncte şi 8 recuperări

Evoluţia bună din repriza secundă a partidei cu OKK Belgrad a avut legătură şi cu modul în care jucătorii formaţiei BC Timişoara au folosit schemele de atac. Alb-violeţii au început partida cu cinci-ul de bază: Jovanovic-Cuic-Archie-Popescu-Sarovic. Trupa de pe Bega avea planul făcut înainte de meci. A vrut să speculeze din plin faptul că sârbii nu sunt atenţi la defensivă şi lasă spaţii de pătrundere, iar acest lucru s-a simţit din plin în startul meciului, atunci când pe rând Sarovic, Popescu şi din nou Sarovic au punctat pentru 6-0. Sârbii şi-au dat seama de gaura din centrul defensivei şi au închis rapid zona, forţându-i pe timişoreni să muncească mai mult pentru a ajunge sub panou. De altfel, alb-violeţii şi-au adaptat tactica şi au încercat mai des şuturile de la distanţă.

Foarte important a fost însă în acele momente aportul pivotului Robert Sarovic, cel care avea sarcina de a le crea spaţiu colegilor săi, fie prin block-uri eficiente, fie printr-o circulaţie bună a mingii. În plus, în funcţie de schema cerută, sârbo-germanul s-a aflat de multe ori la finalizare.

Bănăţenii au insistat cu Sarovic pe teren, el jucând 35:41 de secunde. E drept că înlocuitorul său de drept, Dan Păltinişanu era în tribună, din cauza unei accidentări la mână, astfel că Badnjarevic îl mai avea pe bancă doar pe George Toth pe postul de pivot. Acesta din urmă a intrat pe teren, însă doar în ultimele două minute, când soarta meciului era deja decisă.

Revenind la aportul lui Sarovic în meci, acesta a contribuit din plin atât pe tabelă, marcând 24 de puncte, la fel ca Archie, cât şi prin efortul fizic depus în duelurile cu adversarii. Jucătorul a alergat mult, atât în atac, cât şi în apărare, astfel că era vizibil marcat de efort, la finalul meciului.

Ca cifre, Sarovic a marcat 8/10 din acţiunile de sub panou, 2/6 la şuturile de 3 puncte şi a transformat 2/2 la linia de libere. Aşa cum am spus, Sarovic a avut un rol important în apărare, acolo unde a şi reuşit 6 recuperări, dar acţiunile timişorenilor l-au găsit adesea sub panoul advers, Sarovic reuşind şi 2 recuperări ofensive. Pivotul a oferit şi 4 pase decisive colegilor săi, în special duo-ului Archie-Siriscevic. "Sara" nu a pierdut nicio posesie şi a reuşi 2 intercepţii, terminând meciul cu 4 greşeli personale şi o eficienţă de 30 de unităţi!

Evoluţia foarte bună din meciul cu OKK Belgrad la propulsat pe Sarvovic şi în fruntea celor mai bune performanţe individuale din Liga Balcanică, care este al 4-lea în topul eficienţei, cu o medie de 18 unităţi. 

 

sursa foto: tion.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!