Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Robert Schipor reușește cea mai bună prestație din carieră în Liga Națională

Robert Schipor reușește cea mai bună prestație din carieră în Liga Națională

SCM OHMA Timișoara a trecut cu 107-75 pe teren propriu de CSM VSKC Miercurea Ciuc în ultima etapă a sezonului regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin, într-un meci disputat joi (28.04). Bănățenii au avut șase jucători în double figures în această întâlnire.

Robert Schipor a fost principalul marcator autohton pentru SCM Timișoara, tânărul jucător adunând 13 puncte, 2 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție în 17 minute petrecute pe parchet din postura de titular, cu 16 unități la eficiență și +19 la +/-.

Schipor a avut 5/6 din acțiune, cu 2/2 din interiorul arcului de cerc și 3/4 de la distanță. Tânărul a încheiat sfertul inaugural cu procentaj perfect în privința încercărilor de trei puncte (3/3), după care n-a fost folosit deloc în sfertul doi. Ultimele puncte le-a marcat în parțialul decisiv, fiind autorul coșurilor de la 102-71 și 107-73.

Precedentul record din cariera lui Schipor era de 10 puncte în LNBM, împotriva lui CSM Oradea pe 12 aprilie 2022. Disputa cu CSM Miercurea Ciuc a fost a doua pentru Robert Schipor în double digits în acest sezon al Ligii Naționale.

Interesant este că cele mai multe puncte din carieră la nivel de seniori le-a reușit tot împotriva grupării din Miercurea Ciuc, în primul tur al Cupei României din ediția 2021-2022. Atunci, fundașul a adunat 15 puncte, cu 6/8 din acțiune.

În sezonul regulat al LNBM, Robert Schipor a prins 27 de meciuri pentru SCM Timișoara, cu medii de 2.6 puncte, 1.3 recuperări și 37.8% de la distanță.

SCM Timișoara a încheiat sezonul regulat cu 18-12 bilanț și o să intre în playoff de pe locul 6. Adversara bănățenilor din prima rundă a postsezonului se va decide vineri (29.04), după terminarea jocurilor CSO Voluntari - CSM Oradea și Rapid București - FC Argeș.

*foto: Facebook Leii din Banat - SCM OHMA Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!