Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Roberts Blumbergs, MVP-ul primei etape din Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
29.09.2022

Roberts Blumbergs, MVP-ul primei etape din Liga Națională

Prima etapă a Ligii Naționale s-a încheiat joi seara, prin duelurile disputate de primele două clasate la finalul stagiunii precedente. U-BT Cluj și CSO Voluntari au trecut fără prea mari probleme de CSM Petrolul Ploiești și Laguna Sharks București în runda de debut a campionatului.

Derby-ul primei etape s-a disputat la Sibiu, unde gazdele de la BC CSU au dat piept cu FC Argeș Basketball. Ardelenii s-au impus cu 90-87 la capătul unei partide plină de suspans și controverse, pe care au controlat-o în bună măsură.

Roberts Blumbergs a fost cel mai bun jucător din tapăra lui Miguel Angel Hoyo. Jucătorul leton a încheiat cu 24 de puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții în aproape 29 de minute petrecute pe parchet și a avut un indice al eficienței de +32.

Blumbergs a avut o confruntare foarte eficientă și din punctul de vedere al aruncărilor transformate. El a reușit să marcheze de șapte ori din nouă încercări din acțiune și a marcat 3/3 aruncări de la distanță, respectiv 7/8 de la linia de libere.

CSU Sibiu urmează să organizeze turneul grupei E din Cupa României, la Mediaș, celelalte două echipe fiind CSM Târgu Jiu și SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara.

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

5 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    da
    Baiatul asta ar trebui sa ajunga in curand in campionate puternice...

    cu 1 an în urmă (30.09.2022) Raspunde
  • Sorin Buta :

    @gyke
    Să sperăm că n-are contract deschis.

    cu 1 an în urmă (30.09.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @soare
      am zis curand, dar nu chiar anul asta...:)

      cu 1 an în urmă (30.09.2022)
    Raspunde
  • Ricardo :

    Gyke
    Poate îl vedem la Dinamo sau Rapid.... :))

    cu 1 an în urmă (30.09.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      :))
      eu am zis de campionate mai bune, nu de echipe romanesti care arunca cu bani...
      Dar la Rapid il vom putea vedea in curand, ca suntem in aceeasi conferinta; la Dinamo mai greu, ca trebuie sa ne calificam in Top 10...

      cu 1 an în urmă (30.09.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!